Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) proje yapımı ve kontrolörlüğüyle, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin finansmanıyla 120 günde hayata geçen ve Hamitköy İlkokulu yeni kantin,tuvalet,otopark ve çevre düzenlemesini içeren altyapı işlerinin açılış töreni velilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Projeler Şubesi yetkilileri, Okul Müdiresi Feray Konti,eski okul müdürü Hasan Yalkut ve Hamitköy Din Görevlisi İbrahim Damar’ın da katıldığı açılış töreninde konuşmalar yapıldı ve öğrenciler tarafından hazırlanan müzik,mani ve şiir okuma ile dans gösterisi sunuldu. Kötü hava şartlarına rağmen başarı ile tamamlanan tören yetkililer eşliğinde öğrencilerin kurdele kesimi ile son buldu.

1458131879.jpg

KONTİ: “ T.C. YARDIM HEYETİ VE LTB’YE EĞİTİM ALTYAPISINA KATKILARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER”

Hamitköy İlkokulu Müdiresi Feray Konti çocukların sağlıklı ortamlarda eğitim almasının çok önemli olduğunu söyleyerek okulun bazı bölümlerini yenilediklerini, ek bölümler ve çevre düzenlemesi yaptıklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’ne ve LTB’ye eğitim altyapısına yaptıkları değerli katkılar için teşekkür eden Konti, daha iyi,sağlıklı ve çağdaş bir eğitim yuvası yaratmak için gayretlerinin süreceğini de sözlerine ekledi.

1458131881.jpg

HARMANCI:  “TERÖRE ESİR OLMAMALIYIZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, projede maddi ve manevi katkısı olan tüm kesimlere ve bireylere teşekkür etti. Türkiye’deki terör saldırılarından dolayı üzüntülü bir dönemden geçtiklerini belirten Harmancı, “Terör saldırılarının olduğu bir coğrafyada yaşasak da teröre esir olmamalıyız” dedi.

“ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI, GÜVEN VE SAĞLIKLI BİR ORTAMDA EĞİTİM ALMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

Uzun yıllar görmezden gelinen bir bölge olan Hamitköy’de gelecek kuşakların yetişeceği eğitim yuvası Hamitköy İlkokulu’nda sağlıklı, güvenli ve huzurlu ortamda eğitim sağlanmasına katkıda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Harmancı, LTB Projeler Şubesi’nin proje yapımı, kontrolörlüğü ve emeği ile 120 günde tamamlanan yeni kantin, tuvalet, otopark ve gerçekleştirilen çevre düzenlemesinin tüm çocuklara ve Hamitköylüler’e hayırlı olmasını diledi.

T.C.Yardım Heyeti’ne de böylesi değerli bir projeye yapmış oldukları maddi katkı için teşekkür eden Harmancı, elbirliği ve güç birliği içinde katkı sağlamayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

1458131882.jpg

1458131891.jpg

1458131945.jpg