Lefkoşa Türk Belediyesi  (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Hamitköy 1. Etap 2. Bölüm Kanalizasyon İhalesine 7 Haziran’da çıkılacağını belirtti.

Harmancı, Belediye’de göreve geldiğinde 900 olan personel sayısının bugün itibarıyla 851 olduğunu, gelirlerde yüzde 16 artış sağlandığını söyledi. Harmancı, LTB’nin 34 milyon TL olan bankalara borcunun 19 milyon TL’ye düşürüldüğünü ifade etti.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Mehmet Harmancı “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının 8’incisini Hamitköy’de gerçekleştirdi.

HAMİTKÖY KANALİZASYON PROJESİ

LTB Başkanı Mehmet Harmancı,  7 Haziran’da ihaleye çıkılacak olan  Hamitköy I. Etap 2. Bölüm Kanalizasyon Projesi’nin  tamamlanmasıyla Çınarlı Sokak, Dokuzlar Sokak,  Yiğitler Sokak ve Atatürk Caddesi’nin kısmi, Kocaman Sokak ve Durmuş Bıyıklı Sokak’ın ise tamamının kanalizasyon şebekesine dahil edileceğini belirtti.

Hamitköy’ün kanalizasyon sorununun çözümünün basit olduğunu söyleyen Harmancı, yaklaşık 10 milyon TL’lik kredi ile tüm bölgenin kanalizasyon sorununun ortadan kalkacağını vurguladı. 

Yaptıkları araştırmalara göre alınan kredinin 16 ayda ödenebileceğini  söyleyen Harmancı,  bu konuda 22 ayda 3 hükümet ve 4 İçişleri Bakanı değiştiğini söyleyerek tam anlamıyla bir yol alamadıklarının altını çizdi.

Harmancı ayrıca artırılan LTB gelirleri ile alınan yeni vidanjör sayesinde Hamitköylülere daha hızlı ve modern koşullarda hizmet verildiğini kaydetti.

1464945753.jpg

“BÜTÇE AÇIĞI YÜZDE 50 DARALTILDI”

LTB’nin idari ve mali yapısıyla ilgili bilgiler  veren Harmancı, 900 personelle belediyeyi devraldığını, bugün bu sayının 851 personele indiğini ve tek bir istihdam yapmadığını belirtti.

Belediye gelirlerinin yüzde 16 artırıldığını söyleyen Harmancı yaklaşık 34 milyon olan banka borçlarının da 19 milyona düşürüldüğünü kaydetti.

Mali yapılanmanın belli bir program dahilinde yürütüldüğünü ifade eden Harmancı, hükümetin Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergi yatırımlarını zorunlu kılmasıyla Kasım ayı sonrasında yapılan programın bozulduğunu vurguladı.

LTB’nin “suni teneffüsle”  nefes aldığını söyleyen Harmancı, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergi yatırımlarının ayda 1.7 milyon yılda ise 21 milyon TL tutarında olduğunu, bu yatırımların zorunlu kılınmasıyla belediyenin bu yıl oldukça zorlanacağını kaydetti.

Harmancı ayrıca LTB’de bütçe açığının yüzde 50 daraltıldığını ve iki yılda bunu başarabilecek başka bir belediye ya da devlet kurumu örneği olmadığını söyledi.

SU KONUSU

Türkiye’den gelen suyla ilgili sorular üzerine Harmancı,  su konusunda   15 gün içinde ciddi bir netice sağlanacağını kaydetti. 

En büyük gayesinin Lefkoşalıya kaliteli ve sürekli su vermek olduğunu söyleyen Harmancı, su konusunda önemli olanın  yurttaşların hak ve menfaatlerinin korunması olduğunu belirtti.

1464945752.jpg

BÖLGESEL TEMİZLİK

Lefkoşa genelinde bölgesel temizliğe başlandığını belirten Harmancı, bu kapsamda birkaç hafta içinde  Hamitköy’de mezarlık alanı da dahil kapsamlı bir temizlik yapılacağını kaydetti

Harmancı,  bir yıllık dönemde Hamitköy’de  gerek muhtarlar masasına gerekse 185 şikayet hattına gelen sorunların yüzde 92’sinin  giderildiğini  belirterek, geriye kalan yüzde 8’lik sorunun da yatırım ve program gerektiren sorunlar olduğunu, bu şikayetlerin de ilerleyen zamanlarda çözüme kavuşturulacağını ifade etti.