Duygu Alan

Hamitköy’de hayvan üreticiliği yapan Hüseyin Hacımusa isimli vatandaş, köylünün çabaları ile yapılan mandıra yollarının “su boruları döşenecek” gerekçesi ile bozulduğunu, aradan uzun zaman geçmesine karşın onarılmadığını öne sürdü.

Mandıra yollarının geçen hafta ülke genelinde etkili olan sağanak yağışın da etkisi ile bataklığa dönüştüğünü söyleyen Hüseyin Hacımusa, “Yetkililerden ricamız, mandıra yolları bir an önce stabilize edilsin” diye konuştu.

“Başıboş köpekler toplansın”

Hayvan üreticisi Hüseyin Hacımusa, köyde ayrıca başıboş köpeklerin dolaştığını ve bu köpeklerin birçok kez mandıralara girerek kuzuları parçaladığını kaydetti.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde ilgili şube çalışanlarına Havadis aracılığı ile çağrıda bulunan Hüseyin Hacımusa, başıboş köpeklerin usulünce toplanarak, hayvan barınaklarına yerleştirmelerini istedi.

“Meralar çöplüğe dönüştürüldü”

Hamitköy’de hayvan üreticilerinin bir diğer sıkıntısının ise meralara atılan çöpler olduğunu ifade eden Hüseyin Hacımusa, doğaya atılan çöpler ve naylon poşetleri yiyen birçok hayvanın telef olduğunu, vatandaşların gerek çevre temizliği için gerekse hayvanların sağlığı için daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.
Bu konu ile ilgili Çevre Dairesi’ne de çağrıda bulunan Hüseyin Hacımusa, “Çevre Dairesi’ne daha önce birçok kez şikayette bulundum ve meralara çöp döken vatandaşların kullandıkları araçların plakalarını ilgili mercilere verdim. Ancak sonuç değişmedi. Hiçbir önlemde alınmadı. Havadis aracılığı ile Çevre Dairesi başta olmak üzere ilgili mercilere bir kez daha sesleniyorum. Lütfen bu kişileri tespit edin ve gereken cezayı uygulayın” dedi.

Hüseyin Hacımusa, Hamitköy’de doğaya atılan çöpler ve naylon poşetleri yiyen birçok hayvanın telef olduğunu, bu kişilerin araçlarının plakalarını tespit ettiğini söyledi. Hacımusa, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

f54df56ds4f-(1).jpg