Özge Kizir

Lefkoşa Hamitköy’de faaliyet gösteren İnci Öğrenci Yurdu’nun atık sularının taşması çevreye koku saçarken, bahçeye verilen atık suların taştığı vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Her 15 günde bir düzenli olarak kuyuların taştığı şikâyetinde bulunan vatandaşlar, durumdan rahatsız olduklarını vurguladı. Yurdun, öğrenci kapasitesini artırdıklarını belirten vatandaşlar, altyapının eksikliğinden yakındı. 

Harmancı: “Konuyla ilgili ciddi önlemler aldık”

Olayla ilgili Haberal Kıbrıslı gazetesine açıklamada bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, şikâyetleri aldıklarını ve gereken işlemin yapıldığını belirtti. Harmancı, “Konuyla ilgili ciddi önlemler aldık. Müesseseyi geçici bir müddet mühürledik. Kanalizasyona bağlanmayla ilgili olarak yaptırım yaptık ve ön ödeme aldık” dedi.

“2-3 gündür bana bu bölgedeki arkadaşlardan bir şikâyet gelmedi”

Kuyunun çekimiyle ilgili müessesenin taahhütname verdiğini belirten Harmancı, “Bununla beraber kuyuların sürekli çekimini sağlayacağına yönelik bize taahhütname verdi. İzlememiz sürüyor. 2-3 gündür bana bu bölgedeki arkadaşlardan bir şikâyet gelmedi” şeklinde konuştu.