Adadaki temaslarını sürdüren İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, kayıp çalışmalarının yapıldığı Kayıp Şahıslar Komitesi (CMP) Antropoloji Laboratuarı’nı ziyaret etti.

Hammond, ilk olarak saat 15.15’te Kayıp Şahıslar Komitesi’nin ara bölgedeki ofisinde Komite üyeleri ile bir araya gelerek bilgi aldı.

Daha sonra Hammond, kayıp kalıntılarının kimliklendirildiği Antropoloji Laboratuarı’nı gezdi.

ÇEKİMDE DAĞDAKİ BAYRAK KRİZE NEDEN OLDU

Hammond’un basın açıklaması için hazırlıklar yapılırken, bayrak krizi yaşandı.

İngiltere’den gelen gazetecilerin isteği üzerine kameralar, Kuzey’deki Beşparmak Dağları’nı da görüntüye alacak şekilde yerleştirildi. Ancak Rum yetkililer, “Bayrağı tanımıyoruz, bayrağın görüntüde yer alması büyük sorunlara neden olur” diyerek kameraların yerinin, dağdaki KKTC bayrağını almayacak şekilde değiştirilmesini istedi.

1447950152.jpg

Laboratuardan çıkışı sırasında konu İngiliz yetkililer tarafından Dışişleri Bakanı Hammond’a da aktarıldı ve “KKTC bayrağının görünmeyeceği bir yerde durması” istendi. Ve bir ağacın önünde  çekim yapılmasına karar verildi.

1447950178.jpg

HAMMOND: “KOMİTE ÇOK İYİ BİR İŞ ÇIKARIYOR”

Basına burada açıklama yapan Hammond, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kayıp yakınlarının acılarının hafifletilmesi adına çok iyi bir iş çıkardığını söyledi.

Kayıpların bulunup kimliklendirilmesinin önemli olduğunu, fakat Komite’nin yapacak daha çok işi bulunduğunu söyleyen Hammond, Komite bünyesindeki çalışanların kendilerini yaptıkları işe adamalarının ve yeteneklerinin ilk görüşte fark edildiğini ifade etti.

Hammond, İngiltere olarak gelecek yıllarda da Komite çalışmalarına destek sağlamayı umduklarını söyleyerek, bunun geriye kalan 1500 kayıp şahsın bulunmasına katkı yapacağını da ekledi.

1447950149.jpg

1447950153.jpg

1447950151.jpg

1447950150.jpg