Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ile bir araya geldi.

20 Temmuz kutlamaları için KKTC’ye gelen Hamzaçebi, görüşmede yaptığı konuşmada, Barış Harekatı’nın yıldönümünün coşkusunu paylaşmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk halkının her zaman ortaya çözümden yana irade koyduğunu, Kıbrıs Türk halkını  mutlu edecek bir çözümün Türkiye’nin de  arzusu olduğunu kaydeden Hamzaçebi, “Kıbrıs, TBMM’de siyasi partiler üstü bir konudur” dedi.

Kıbrıs’taki iki kurucu halkın siyasi iradesini yansıtan, siyasi eşitliği esas alan, iki tarafı mutlu edecek bir çözümü Türkiye’nin de arzu ettiğini kaydeden Çebi, Türkiye’den Türk milletinin sevgi ve iyi dileklerini getirdiğini söyledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, “Arzu ediyoruz ki, savaşlar olmasın, göçler yaşanmasın, evrensel değerler benimsensin, insan haklarına saygı duyulsun ama ne yazık ki yaşadığımız bu çağda bundan halen uzak olduğumuzu görüyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının kalıcı, geçmiş acıları bir kere daha yaşatmayacak, iki toplumun haklarına saygılı bir çözüm istediğini belirten Siber, Kıbrıs Türk halkının kendi kimliği ile uluslararası toplum arasında yer alamamasının,  Kıbrıslı Türklerin suçu olmadığını, 2004’de çözüm planını onaylamasının ardından da Kıbrıslı Türklere ambargoların kaldırılmadığını vurguladı.

Savaşların yaşanmaması ve tüm insanların huzur içerisinde yaşamasını arzuladıklarını belirten Sibel Siber, Türkiye’deki darbe girişimini de kınadı. Siber, 1974 Barış Harekatının Anadolu halkı ile verilen bir mücadele olduğunu söyledi.

Görüşmede, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı da hazır bulundu.