Ceren ERCİH 

Sibel Siber’in Meclis Başkanlığına geldikten sonra meclisin kahvehane düzeninden kurtulduğunu dile getiren Hamzaoğulları; “Mecliste ayakları masada olan memurlar gördük” dedi. Sınav sistemi ile memur alımının en adaletli bir sistem olacağına da değinen Hamzaoğlları; “Devlet memuru gerekli, hükümet memuru değil” şeklinde konuştu. 

“TERMİNAL Mİ MECLİS Mİ” 

Milletvekilliğine seçildikten sonra meclise ilk geldiğinde nereye geldiğini şaşırdığını söyleyen Biray Hamzaoğulları, sebebini şu sözlerle açıkladı; “Meclise geldim, döndüm bir baktım dedim; “nereye geldim” Lefkoşa terminali mi? Gazimağusa terminali mi? kahvehane mi? Anlamadım. Bağırma, çağırma…Ne var ki Meclis Başkanını değiştirdik, Siber Hanım geldi.Gittim şikayetlerimi bildirdim. O günlerde ayakları masada olan memurlar gördük.” 

“EROĞLU, ADAYLIĞINI AÇIKLARKEN BİLE GECİKTİ” 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun adaylığını geç açıkladığını dile getiren Hamzaoğulları, bunun sebebini ise Derviş Eroğlu’nun, Sibel Siber’den korkmasına bağladı. Hamzaoğulları; “Şimdiki Cumhurbaşkanımız, Siber Hanım’dan çok korktu. Adaylığını bile açıklarken gecikti. Dolayısıyla çok öncedentezgahları hazırladı ve bazı icraatlar yapmaya başladı” ifadesinde bulundu. 

“MEMLEKETE DEVLET MEMURU GEREKLİ, HÜKÜMET MEMURU DEĞİL” 

“Memlekete devlet memuru gereklidir, hükümet memuru değil” diyen Hamzaoğlları, sınav sistemin çok daha adaletli olduğunu savundu ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Sınav sistemi ile memur alınacak ya, bu bana göre iyi bir olaydır. Şunu söyleyebilirim ki, kamu hizmeti komisyonu gümrük sınavlarının dışında bana göre sıfır hata yapmıştır. Kaleburnu’ndan Kemal Gül, İngilizce Tarih öğretmenliğinde birinci geldi. Bana göre adalet vardır çünkü o çocuğun kimsesi yoktur. Torpille olsaydı birinci gelemezdi. Bu adaletli sınavın yerleşebilmesi için sürekli dile getiriyorum. Çünkü Karpaz halkını kurtaracak olaylardan bir tanesi budur. Bizim, İskele-Karpaz bölgesindeki devlet memuru sayımız sayılıdır. 1974 yılından 1994 yılına kadar 20 sene geçti. Ben hatırladığım kadarını söyleyeyim, Derviş Kenan üç kez öğretmen akademisi sınavlarını geçti, iş başı yaptırılmadı. UBP hükümeti sayesinde, şu anda İngiltere’de fabrika koçu oldu. O çocuk bugün belki de bir numaralı öğretmen olacaktı, bu memleket kaybetti. Seçilmiş kralların isteği budur.” 

“HALK NİSANDA DEVRİM YAPACAK” 

Halkın Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devrim yapacağını dile getiren Hamzaoğlları; “Nisan’dan sonra göreceğiz. Nisan’da devrimi halk yapacak. Yapmaz ise 2500 insan liseden mezundur, 400’ü memur olacak 2 bin 100’ü açıkta kalacak” şeklinde konuştu. 

CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğlluarı'nda yukarıdaki haber ile ilgili açıklama

Biray Hamzaoğluları, yukarda yer alan haber için aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı hissetmiştir:

"Bugün Star Kıbrıs gazetesinde manşet haber olarak yayımlanan, Meclis'te gözlemlediğim münferit bir olaydan söz ettiğim ancak genele dönükmüş gibi algılanabilecek ifadelerime ilişkin açıklama yapma gereği duydum.

Meclis'te gözlemlediğim bu olay doğru olmakla birlikte niyetim tüm memurlarımıza dönük bir ithamda bulunmak değildi. Yoğun bir çalışma temposuyla hizmet yürüten memurlarımızı tenzih eder çalışmalarında başarılar dilerim."