CTP Milletvekili Biray Hamzaoğluları “İskele ve Karpaz Eğitimi” ile ilgili güncel konuşmasında, hükümetin, ekonomik protokol imzalanır imzalanmaz tazminatların ödeneceğini yönündeki açıklamasına rağmen üreticiye ödeme yapmadığını belirterek, bu konuda bilgi istedi.

Hamzaoğluları, Karpaz ve İskele bölgesindeki okullarda yaşanan eksikliklere değinerek, bölgedeki okullarda her sınıfa bir öğretmen düşmediğini savundu.

Nakil tüzüğünü de eleştiren Hamzaoğluları, sisteminde yanlışlıklar bulunduğunu söyledi. Yeni eğitim yılına eksikliklerle başlanmaması için şimdiden gerekenlerin yapılmasını isteyen Hamzaoğluları, Karpaz’da yaşayanlara eşit eğitim hizmeti verilmesi gerektiğini vurguladı.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı  Özdemir Berova,  Hamzaoğluları’na cevaben yaptığı konuşmada, milli eğitimin herkesin ortak gailesi olduğunu söyleyerek, eğitim konusundaki eleştirilerini not aldığını belirtti.

Eğitim kalitesinin yükseltilmesi çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Berova, kamu münhalleri konusunda Hamzaoğlu’nun kendisi veya partisinin bir yasa önerisi sunması halinde, bu yasa önerisine destek vereceğini kaydetti.