CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Süt ve Tarım” konusundaki güncel konuşmasına,  Trabzonspor’un maç yapmak için direkt Larnaka havaalanına indiğini anımsatarak başladı ve “uçak maç için Larnaka’ya inebiliyorsa yangın için de inebilirdi diye düşünüyorum” dedi.

Denktaş’ın konuşması sırasında aralarında yaşanan tartışmaya değinen Hamzaoğulları , ne kadar milliyetçi olduğunun bilindiğini ve kimsenin kendisine milliyetçilik dersi vermesine ihtiyacı olmadığını belirtti.

Hamzaoğulları, kısa bir süre önce Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada süte değil, yeme süpvansiye istediğini ve ayrıntılarıyla anlattığını ancak basında süte süpvansiye istediği şeklinde haber nyer aldığını ifade ederek TAK’a sitemlerini iletmek istediğini söyledi.

Hamzaoğulları, süt konusunda yaşanan farklı sorunlara da değindi.

Veteriner Dairesi’nin işleyişiyle ilgili de eleştirilerde bulunarak, hayvancılık sektörünün çöktüğü ve bu nedenle revize edilmesi gerektiği görüşünü belirtti.

669 hayvanı olan birinin, 996 gösterdiğini ve kulak numarasıyla para ödenmemesi nedeniyle bu yapılana anlam veremediğini kaydeden Hamzaoğulları, bu alanlarda yeni yatırımcılara acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hamzaoğulları, bazı firmaların 16’ya bazılarının 19 ve 22 TL’ye (kilosu) hellim sattığını ve bu fiyatlamanın niye yapılamadığını merak ettiğini söyleyerek, bu konuda bakandan açıklama beklediğini söyledi.

“Artık hayvancılıktan para kazanılamadığını ve bu sektörün sadece 50 zengine çalıştığını” savunan Hamzaoğulları,  hükümetin 1.5 yıla kadar “sistemi oturtarak, 1 veya 2 basamak ilerlemesi halinde” halkı adına mutlu olacağını belirtti.