Proje ekibi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazimağusa’daki Buğday Cami’deki (St. Peter ve St. Paul Kilisesi) “Mağusa Kenti Bütüncül Maket ve Üç-dilli Web Platform Sergisi”nin açılışı saat 17.00’de yapılacak. Sergi, 29 Kasım Pazar saat 18.00’e kadar ziyarete açık olacak.

Düşlenen Mağusa (Imaginary Famagusta), Kıbrıs Üniversitesi Şehircilik Laboratuvarı ve AA&U Mimarlık, Sanat ve Kentsel Tasarım Ofisi tarafından yürütülen “Hands-on Famagusta Projesi”ne, Renewal Projesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İşbirliği ve Güven için Hareket (UNDP-ACT), Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Üniversitesi katkı konuyor.

“Hands-on-Famagusta” projesiyle, Mağusa'nın kentsel geleceği üzerine iki toplum arasında katılımcı kentsel tasarım araçları kullanarak, diyalogu teşvik etmeyi; böylece uzlaşı sürecinde ve sonrasında adada işbirliği ve ortak yaşam alanlarının oluşumuna katkıda bulunma amaçlanıyor.

Amaç doğrultusunda, interaktif, İngilizce, Türkçe ve Rumca olarak üç-dilli web-platformu (www.handsonfamagusta.org) ve 3 boyutlu, 5.5 metre uzunluğunda, bütüncül bir kent maketi geliştirildi.