Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, yeni çıkan "Cemaat'in İflası" isimli kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu.

Okurları için kitabını imzalayan Avcı, Gülen cemaatiyle ilgili kamuoyunun artık bilgi sahibi olduğunu belirterek, "Bunun amacı bir bütün halinde cemaatin yaptığı hukuka aykırı işlemler, devleti kullanarak yaptığı kumpaslar ve iftiraları ortaya döken biraz görünür haline getiren bir kitap" dedi.

Gülen Cemaati ile ilgili yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine çeken eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, yeni çıkan kitabının imza ve tanıtım gününde okurlarıyla bir araya geldi. Beyazıt Meydanı'ndaki kitap fuarında okurlarıyla buluşan eski emniyet müdürü Avcı, yeni çıkan kitabıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Cemaat'in İflası" isimli yeni kitabını okurları için imzalayan Avcı, "Şimdi bu kitabımız cemaatin artık yaptıklarının bilindiği, fark edildiği, ortaya çıkarıldığı ama daha biraz netleşmediği bir takım olayları soru işaretleri olduğu bir zamanda yazıldı. Bunun amacı bir bütün halinde cemaatin yaptığı hukuka aykırı işlemler, devleti kullanarak yaptığı kumpaslar ve iftiraları ortaya döken biraz görünür haline getiren bir kitap. Birinci kitabımız biraz daha insanların yeni duyduğu, yeni gördüğü tam inanamadıkları bir ortamdı. Halbuki 2013 sonrası 2014 sonrası artık hükümetin de fark ettiği cemaatin her yönüyle hukuksuzluklarının, kanunsuzluklarının, kumpaslarının ortaya çıktığı bir dönemde de bir bütün halinde tek tek olaylara değil, bir bütün halinde yaptıklarıyla birlikte göstermeye çalıştığımız bir olay. Bu açıdan biraz daha netleşmesi açısından onun yaptıkları hukuksuzlukların ortaya çıkması genel manada görünmesi amacıyla yazılmış bir kitap. Bu amaca hizmet ettiği kanaatindeyim. Zaten insanlarımız da artık orayı gördüler. Biliyorlar ne olduğuna bakıyorlar. Daha teferruatıyla bilip artık devlet içersinde bu tip yapıların arındırılması, bu tip yapıların devlet dışına çıkarılması gerektiğinin daha da pekiştirildiği bir ortam ve kitap da o amaca hizmet ediyor" diye konuştu.

İleride bir kitap daha çıkaracağını belirten Avcı, "Asıl bizim cezaevi sürecimiz, bize yapılanlar o mahkemeleri kuran yapılar, hukuksuzluklar, radikal kumpasları bizim üzerine yapılan tüm işlemleri anlattığımız kitabın birinci bölümüne ait olay yıl sonuna doğru çıkacak inşallah" diye konuştu.

Avcı, yeni çıkan kitabının öncekinden farklı olduğunu belirterek, "O daha çok şey yaşanan süreci, yapılan işlemleri belgeleriyle, dokümanlarıyla, olaylarıyla anlatan bir olay. Daha belgesel, daha dokümansal bir kitap olacak" ifadelerini kullandı.