Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), 2015 Hanehalkı İşgücü Anketi’nin 19 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, İstatistik ve Araştırma Dairesi’nin, her yıl düzenli olarak yaptığı işgücü araştırmasıyla ülkedeki işgücünün yapısını ayrıntılı ve güncel bilgilere dayalı olarak ortaya koyduğunu kaydetti.

KKTC GENELİ VE 5 İLÇE DÜZEYİ…

Ödül Muhtaroğlu, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartlarında hazırlanan Hanehalkı İşgücü Anketi  ile istihdam edilenlerle işsizlerin temel özelliklerine ilişkin bilgilerin yıllık olarak KKTC geneli ve 5 ilçe düzeyinde tahmin edildiğini belirtti.

2015 yılı Hanehalkı İşgücü Araştırması’nın, örnekleme yöntemiyle yapılan bir çalışma olduğunu kaydeden Muhtaroğlu, KKTC genelinde her yıl yaklaşık 3 bin 500 hane halkıyla anket yapıldığını vurguladı.

Muhtaroğlu şöyle devam etti: 

“Hanehalkı İşgücü Araştırması’nı uygulamak üzere Devlet Planlama Örgütü tarafından eğitimi verilen yaklaşık 100 anketör tamamen tesadüfi olarak örneğe seçilen haneleri ziyaret edecek ve bu hanelerde bulunan kişilerden aldıkları cevaplar doğrultusunda  anket formunu dolduracaklardır. Anket Kapsamındaki soruların büyük bir kısmı Anketin referans dönemi olarak belirlenen ve 2015 yılının 42. haftasını kapsayan 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasındaki işgücü durumuna yönelik olacaktır.”

Ödül Muhtaroğlu, Hanehalkı İşgücü Anketi’nin amacına ulaşabilmesi için, bilgi verecek hane halkı bireylerinin gereken titizliği göstermeleri ve anketörlere yardımcı olmalarının büyük önem arz ettiğini vurguladı.