Ülkenin tanınmış ve önde gelen müteahhit firması, projelerini üstlendiği yatırımcı firmadan almış olduğu hakkediş ve KDV’ye karşılık fatura kesmeyerek vurgun yaptı ve devletin parasını gasp etti. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği ile Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’ne de üye olan, tanınmış iki direktörün yönettiği müteahhit şirketi, inşaat işlerini aldığı Kıbrıslı Türk yatırımcından her ay KDV dahil aldığı hakkedişlere karşılık fatura kesmeyerek, devlete ödemesi gereken KDV’yi ödemedi. 

YATIRIMCIYA FATURA, DEVLETE VERGİ VERMEDİ 

Yatırımcı firmanın birçok projesini alan müteahhit şirketi, yatırımcı firmadan hakkediş ve KDV dahil aldığı ödemelere karşılık bir türlü fatura kesmedi. Ülkenin önde gelen müteahhit şirketi, fatura kesmediği için devlete de vergi vermemiş oldu. 

Şirketin yıllarca ödemediği KDV tutarı ise 750 bin sterlin oldu. Maddi sıkıntısı olduğunu belirten ülkenin tanınmış ve önde gelen müteahhit firması, projelerini üstlendiği yatırımcı firmanın itirazı ve talebi üzerine 2008 yılına kadar 750 bin sterlin tutarındaki KDV’nin faturasının bir kısmını, yavaş yavaş verdi. Ancak 2008 yılında inşaatların durması ile fatura vermeyi kesen müteahhit firma, bu kez 2008 yılından 2016 yılına kadar sadece bir proje karşılığında almış olduğu 285 bin sterlin tutarındaki KDV’nin faturasını yatırımcı firmaya vermedi. Geriye dönük 285 bin sterlin tutarındaki meblağa karşılık verilmesi gereken faturaların, yaklaşık 10 yıla yakındır şirket tarafından verilmemesi üzerine yatırımcı firma, hukuk yoluna başvurarak davacı oldu. Müteahhit firmanın yıllardır ödemediği 285 bin sterlin tutarındaki KDV’nin günümüzdeki ederinin yarım milyonu aştığı belirtilirken, yatırımcı firmadan KDV dâhil her ay hakkediş alan ancak fatura vermeyen şirketin, devlete de KDV vermediği gerçeği gözler önüne serildi.