Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde 2 grup arasında mahkeme binasının önünde çıkan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden kavganın taraflarından olan, İsmet Felek, Özcan Hangün, Mustafa Ömer Satıağalar, Akif Uygur ve Cüneyt Arık başta olmak üzere 13 sanığın duruşmasına dün devam edildi. İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki olaylarda darp edilen tanık Kamil Uçanok’u mahkemeye şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı.

Gazetecilere olay anı görüntülerini dağıttı

Özlemler’den sonra, İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, tanık Kamil Uçanok’u sorguladı. Mamalı, İsmet Felek’in Uçanok’u iddia edildiği gibi hastanede darp etmediğini, burun kemiğinin de iddia edildiği gibi hastanede değil mahkeme binası önündeki olaylarda kırıldığını ileri sürdü.

Mamalı, Uçanok’un hastanedeki olaylar başlamadan öncede kırılan burnuna bandaj konduğunu savundu. Bu iddiasının da hastanedeki güvenlik kamerasından olay anı görüntülerinde doğrulandığını söyleyen Mamalı, mahkeme çıkışında basın mensuplarına Kamil Uçanok’un hastanedeki olaylar başlangıcında burnunda bandaj olduğunu gösteren kamera kaydı görüntülerinin resmini dağıttı.

Mahkeme binası önünde yüzüme darbe almadım
Tanık kürsüsünde yeminli şahadet veren Kamil Uçanok, amcası Ali Osman Uçanok’un 2014 yılında ofisinde darp edildiğini ve 20 Ağustos 2015 tarihinde olayla ilgili görüşülen davada amcasına manevi destek vermek amacı ile mahkemeye gittiğini söyledi. Mahkeme çıkışında olaylar yaşandığını anımsatan Uçanok, olaylar esnasında sadece başının arka kısmından derin bir kesik darbesi aldığını, yüzüne ve burnuna hiçbir şekilde darbe almadığını iddia etti.

“Sesleri duyunca müşahede odasından dışarı çıktım”
Olayların ardından saat 11.30 sıralarında amcası Ali Osman Uçanok tarafından hastaneye götürüldüğünü aktaran Kamil Uçanok, ardından kardeşi ile yeğeninin de hastaneye geldiğini söyledi. Acil serviste başına dikiş atıldığını ve kendisine birkaç saat müşahede altından kalması gerektiğinin söylendiğini anlatan Uçanok, amcası, kardeşi ve yeğeninin de kendisine refakat ettiğini anlattı. 
Bir anda acil servisin giriş kısmından bağırtı ve sesler duyduğunu, bunun üzerine ne olduğunu anlamak üzere müşahede odasından dışarı yöneldiğini belirten Uçanok,  amcası Ali Osman Uçanok’un da önünde olduğunu ve grubun kendilerini görür görmez üzerlerine doğru koşmaya başladığını ifade etti.

“Koridorda iki kişi bana vurdu”
İlk etapta grup içerisinden İsmet Felek, Mustafa Ömer Satıağalar, Akif Uygur ve Cüneyt Arık’ı tanıdığını anlatan Uçanok, İsmet Felek’in amcasına vurduğunu iki kişinin de kendisine yöneldiğini söyledi. Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine Uçanok sanıklara bakarak bu iki kişinin Ümit Öztilkiler ile Haluk Güvence olduklarını aktardı.

“Felek arkamdan odaya girdi”
Kendisinin aldığı darbeler sonucu yere düştüğünü ve yerde de çok sayıda darbe aldığını anlatan Uçanok, yerden kalkarak müşahede odasına girdiğini İsmet Felek’in de arkasından odaya girerek kendisini yatağın kenarına sıkıştırdığını ve boynunu tutarak yüzüne çok sayıda yumruk darbesi vurduğunu söyledi. Çok sayıda darbe aldığını söyleyen Uçanok, grubun “bu iş daha bitmedi”, “daha sizi öldüreceğiz” şeklinde bağrıştığını sözlerine ekledi.

Mamalı: Tanık doğruları aktarmıyor
Tanığı sorgulayan avukat Barış Mamalı, Uçanok’un doğruları aktarmadığını iddia etti. Uçanok’un 3 ifade verdiğini ve hiçbir ifadesinde tekmeden bahsetmezken mahkemeye kendisine tekme atıldığı yönünde şahadet verdiğini belirten Mamalı, tanığın İsmet Felek’i mahkum ettirmek için doğruları söylemediğini ileri sürdü. Tanık Kamil Uçanok ise bu iddiaya “ben yaşadıklarımı anlatıyorum” şeklinde cevap verdi.

“Mahkeme binasının önünde darp edildi”
Kamil Uçanok’un mahkeme binası önündeki fotoğrafı üzerinden soru yönelten Mamalı, Uçanok’un gözünde bir kızarıklık ve darp izi olduğunun görüldüğünü bunun Uçanok’un mahkeme binası önünde darp edildiğini doğruladığını iddia etti. Kamil Uçanok ise konu kızarıklığın gözlük takması nedeni ile terlemeden dolayı olabileceğini söyledi.

Felek, Hangün’e bakmak için hastaneye geldi
Kamera görüntüleri üzerinden tanığa sorular yönelten Mamalı, İsmet Felek’in acil servisin kapısından içeri girdiği anı göstererek, Felek’in ilk etapta kendilerini gördüğü halde başka odaya yöneldiğini söyledi.
Bunun nedeninin ise Felek’in yaralı olarak hastaneye gelen Özcan Hangün’e bakmak için hastaneye gelmesi olduğunu savunarak, Felek’in Uçanok’ları darp etmek için hastaneye gelmediğini iddia etti.
 
“Siz gruba yönelince olaylar başladı”
Uçanok’ların acilin kapısından giren grubu görünce, kaçmak yerine gruba doğru yöneldiğini ve hakaret ettiğini söyleyen Mamalı, olayların bu nedenle başladığını savundu.  Kamil Uçanok ise grubun bir anda üzerlerine geldiğini ve müşahede odasına doğru girdiğini savundu.

Duruşmaya 18 Şubat’ta devam edilecek
Kamera görüntüleri üzerinden sorularını devam ettiren Mamalı, Kamil Uçanok’un mahkme binası önünde darp edilmesi nedeni ile hastanede burnuna bandaj takıldığını savundu.
Olayların başlangıcı esnasından da Uçanok’un burnundaki bandajın göründüğünü dolayısı ile tanığın mahkeme binası önünde darbe almadım söyleminin doğru olmadığının ortaya çıktığını savunan Mamalı, tanığın iddia ettiği gibi Felek tarafından hastanede yüzüne darbe almadığını ileri sürdü. Uçanok ise olaylar esnasında kesinlikle burnunda bandaj olmadığını savundu. 
İddia Makamının dünkü duruşmasında başka tanık hazır olmaması nedeni ile Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti başkanı Kıdemli Yargı. Düriye Elkıran, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 18 Şubat 2016 tarihine ertelediğini açıkladı.