Ice Lounge & Club yönetimi, mekanda kahkaha gazı satılması konusunda kamu oyuna açıklama yaptı ve gazların yasal bir şekilde satın alındığını bildirdi. Bazı basın organlarında “uyuşturucu satılıyor” başlıklı haberlerin yalan olduğunu belirten Ice yönetimi, yıllardan beridir uyuşturucu ile mücadelede gösterdikleri hassasiyetin aynı şekilde devam ettiğini vurguladı. Geçtiğimiz gün Girne Mahkemesi’nde yapılan duruşma sonrasında bazı basın muhabirlerine yapılan saldırıda Ice’ın işletmeci yakınlarının herhangi bir ilgisi olmadığını kaydeden Ice Lounge & Club yönetimi, söz konusu saldırıyı da kınadıklarını belirtti.

Ice Lounge & Club yönetiminin konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tam metni şöyle: “Geçtiğimiz günlerde bazı basın mensupları tarafından kulübümüzde zehirli gaz ve/veya uyuşturucu madde içerdiğine inanılan tüplerin satıldığına dair açık kimlik verilerek haberler yapılıp, kulübümüz ve işletmecilerine karşı asılsız ve haksız iddialarda bulunulmuştur. Kulübümüzde kullanılan “iSi Cream Charges” markalı bu gaz tüpleri KKTC Şirketler Mukayyitliği’ne kayıtlı BHS Coffee Cyprus LTD. isimli şirketten yasal bir şekilde fatura karşılığında satın alınmıştır.

Bu noktada, basın haberlerinde yansıtıldığı şekilde kaçak bir şekilde KKTC’ye getirilen zehirli gaz veya uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bir gazın satışı kesinlikle söz konusu olmayıp, kulübümüz tarafından bu gazların yasal bir şekilde satın alındığı ve ilgili gaz tüplerinin içeriğinde pasta/kahve kreması, dalış tüpleri gibi ürünlerde sıklıkla kullanılan ve atmosferin %78’ini oluşturan “saf nitrojen oksit” (nitrojen ve oksijen bileşimi) gazı olduğu ve bu gazın uyuşturucu madde olmadığının tespit edilmiş olması nedeniyle 16.08.2016 tarihinde Girne Kaza Mahkemesi tarafından gözaltında bulunan kulüp işletmecilerimiz serbest bırakılmıştır.

16.08.2016 tarihinde yapılan duruşma sonrasında bazı basın muhabirlerine yapıldığı iddia edilen saldırıda kulübümüz işletmeci yakınlarının ve işletmemizdeki personelinin herhangi bir ilgisi olmadığını ve eğer iddia edildiği şekilde bir saldırı yapılmış ise bunun tarafımızca tasvip edilmediğini belirtmek isteriz.

Ancak, henüz yargılama süreci başlamadan ve soruşturma aşamasında olan bir olay karşısında gerek kulübümüzün gerekse işletmecilerinin açık kimliklerini haber manşetlerine taşımak suretiyle “UYUŞTURUCU SATILIYOR” başlıklı ve içerikli yalan haber yaparak tazmin edilemez maddi ve manevi zararlara neden olan gazetecilik etiğinden yoksun bazı basın mensupları ile ilgili olarak tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu beyan eder; 2006 yılından beri uyuşturucu ile mücadelede göstermiş olduğumuz hassasiyetin aynı şekilde devam ettiğini ve edeceğini tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Mevcut soruşturmanın tamamlanmasını takiben olayla ilgili tüm doğruları açıklayan detaylı bir basın toplantısı düzenlenecek ve kamuoyu bildirisi açıklanacaktır.”

155752.jpg