Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaza Mahkemesi karşısında bulunan park yerinde iki grup arasında çıkan kavga ile ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 30’a düştü. İsmet Felek’in adamları olduğu iddia edilen gruptan 1, Ali Osman Uçanok’un adamları olduğu iddia edilen gruptan 12 olmak üzere toplam 13 kişi, olaylarla ilgisi olmadığından ötürü serbest bırakıldı. 

Öte yandan polis, Uçanok grubundan 3 yeni kişi tutukladı. Güvenlik önlemleri kapsamında iki grup dün mahkemeye yine farklı saatlerde çıkarıldı. Polis mahkeme binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.  Zanlılardan

İsmet Felek ise mahkemede söz alarak kendini savundu. 

18 kişiden ifade alındı

Mahkemeye ilk olarak sabah saatlerinde Uçanok grubu çıkarıldı. Mesele ile ilgili olguları mahkemeye aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlılar hakkında 20 Ağustos 2015 tarihinde “yaralama”, “kanunsuz bıçak tasarrufu”, “tecavüzkar alet taşına”, “ciddi darp”, “kavga rahatsızlık”  suçlamaları ile ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. Zanlıların 21 Ağustos 2015 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Ursavaş, bu süre zarfında 18 kişinin ifadesine başvurulduğunu ve olayla ilgili fotoğraf ve kamera görüntülerinin incelendiğini söyledi. 20 kişinin daha ifadesine başvuracaklarını aktaran Ursavaş, kamera görüntülerinin titizlik ile incelenmeye devam edeceğini söyledi.

Kimliği belirlenemeyen 6 kişi daha aranıyor

İncelenen kamera görüntüleri neticesinde olaylara karıştığı tespit edilen ancak kimliği belirlenemeyen 6 kişinin daha arandığını belirten Ursavaş, kamuoyunda infial yaratan bu mesele ile ilgili soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlıların avukatı Taymaç Bilgehan tahkikatın bittiğini ve zanlıların tutuklu bulunması için bir neden olmadığını iddia ederek talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulundu.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 7’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

“Hangün, tabancayı bilerek ateşlemedi…”    

İsmet Felek ve grubu ise öğleden sonra geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ulaş Ursavaş, zanlılar hakkında 20 Ağustos 2015 tarihinde “katle teşebbüs”, “ateşli ve patlayıcı silah taşıma”, “yaralama”, “ciddi darp”, “vahim zarar”, “kavga ve rahatsızlık” suçları ile ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. 

Zanlı 1 Özcan Hangün’ün gönüllü ifade verdiğini belirten Ursavaş, soruşturmanın halen daha sürdüğünü söyleyerek zanlıların soruşturmanın selameti açısından 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlı avukatlarından Ahmet Demirel’in sorusu üzerine Ursavaş, zanlı 1 Özcan Hangün’ün ifadesinde özet ile kendilerine, bıçaklı birini ve arkasında da bir topluluğun arkadaşının üzerine gittiğini gördüğünü ve can güvenliklerinin olmadığını hissettiği için konu tabancayı Kamil Uçanok’un üzerine doğrulttuğunu, tabancanın nasıl çalıştığını çok iyi bildiğini ve emniyetini kimseye zarar vermemek için bilerek açmadığını, amacının sadece korkutmak olduğunu söylediğini aktardı. Zanlı avukatları Ahmet Demirel ile Kaan Güder, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların daha fazla tutuklu bulunmamaları gerektiğini iddia ederek talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti.

Felek: Polis rica etti ben hastaneye götürdüm

Mahkeme de söz alan zanlı 2 İsmet Felek, olay günü saat 11.00 sıralarında Özcan Hangün ve arkadaşlarının ciddi şekilde darp edildiği haberini aldığını ve kavga bittikten 30 dakika sonra olay yerine gittiğini söyledi. Polisin de ricası ile Özcan Hangün’ü hastaneye kendi aracı ile götürdüğünü iddia eden Felek, polisin önünde arkadaşlarının darp edilmesi nedeni ile Özcan Hangün’ün güvenliğini sağlamak amacı ile hastane içerisine kadar götürdüklerini ancak burada diğer grupla karşılaşınca bir arbede olduğunu öne sürdü.

“İfade vermeye hazırız”

Tutuklandıkları ilk günden itibaren gönüllü ifade vermek istediklerini polise söylediklerini iddia eden Felek, ifade verme arzusunda olduklarını söyledi. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer zanlıların 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.