Şehit Ertuğrul ilkokulu’nda halen devam eden eylem ve greve ek olarak Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda okula katkı paralarını ödeyemeyen veya taksitlerinde geri kalanların isimlerinin liste halinde asılarak afişe edilmesi büyük tepkilere neden oldu.

KATKIYI TAM OLARAK ÖDEMEYEN VELİLERİN İSİMLERİ DEŞİFRE EDİLDİ

Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda okula asılmak suretiyle isimlerin deşifre edildiği ilanda, “Yıl boyunca öğretmen yardımcılarının alın teri ve emeklerinin karşılığı, çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan katkıyı, tam olarak ödeyen velilerimizin isteği üzerine ödemelerini tam olarak yapmayan velilerimizin listesi aşağıdaki gibidir.” deniyor.

HANİ EĞİTİM PARASIZDI?

 

 

 

 

AS TV’de yayınlanan ‘Akşam Üzeri’ programına mesaj göndererek açıklama yapan bir veli açıklamasında, “Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda neler oluyor? Hani devlet okullarında eğitim parasızdı. Veliler parasını ödeyen, bir taksit ödeyen diye deşifre ediliyor. Nerede KTÖS nerede Şener Elcil Hoca?” dedi.

LİSTEDE ORTOPEDİK KİŞİLERİN BİLE İSMİ VAR

Ayni veli açıklamasına devamla, “Şehit Ertuğrul’da aylardır grev yapılıyor. Bu okul için ses çıkarılmıyor. Bir taksit ödeyenlerde adı yazılı ortepedik özürlü insanımız bile var. Lütfen bu konuyu gündeme getirin. Belki birileri insanların deşifre edilmesini önler.” ifadesinde bulundu.

GAZİMAĞUSA’DA VELİLERDEN PARA TALEP EDİLİYOR

Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde ise çeşitli isimler adı altında velilerden para talep ediliyor.

KKTC anayasasına kadar halen KKTC’de devlet okullarında eğitim ücretsiz olarak verilmesi gerekiyor.

egitim2-1024x596-001.png