Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni Ercan Havaalanı’nın temel atma töreni için KKTC’ye geldi.  KKTC’ye 10.50’da gelen Arınç hemen ardından işletme hakları özelleştirilen Ercan Havalimanı’ndaki yeni yatırımların temel atma törenine katıldı. Törenle yeni pist, terminal binası ve çevre yollarını da kapsayan yatırımların temeli atıldı. Beraberindeki bir heyetle KKTC’ye gelen ve 2 gün temaslarda da bulunacak Arınç, Ercan’da, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Meclis Başkanı Yardımcısı Ünal Üstel ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Yorgancıoğlu katılmadı

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleştirilen Ercan Havalimanı'ndaki temel atma törenine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu katılmadı. 

Ekmekçi sorguladı

Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi sosyal medya hesabından DP'nin seçim vaatlerinden birinin "yolsuzluk iddiası nedeniyle Ercan İhalesi'nin iptal edileceği" yönünde olduğunu hatırlatarak Serdar denktaş'ı sorguladı: "DP, Ercan ihalesini iptal edeceğini vaat etti seçimde, hatta en büyük vaatti... Ne değişti, nasıl değişti, bilinmez. Aspir etkisi belki de... Temel atma töreninde Taçoy da Serdar Denktaş da, Emrullah Turfanlı'yı öpmeye doyamadı... Devlette devamlılık esas demek ki... Hayırlısı olsun..."