Evrim Kamalı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren adli Şubede görevli Polis müfettişi isa Sevindik olayla ilgili bulguları aktardı. Sevindik, zanlının 11 eylül tarihinde saat 00.30’da kendisine ait 9 mm’lik tabanca ile sürekli gitmiş olduğu Harem isimli gece kulübüne gittiğini söyledi.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Polis müfettişi zanlının sürekli olarak gece kulübünde müşterisi olduğu Fas uyruklu Siham Benchargui isimli kadın ile konu yerde sabah saat 8.00’a kadar odasında birlikte kaldığını söyledi.

Zanlının kadınla birlikte odasından çıktığını ve kulübün bahçesinde konuştukları sırada aralarında çıkan tartışma sonucu tabancasını doldurduktan sonra kadının alın kısmına bir el ateş ederek öldürdüğünü olayın akabinde kendisine müdahale etmeye çalışan gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri’ye de 2 el ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Polis müfettişi İsa Sevindik zanlının olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada karşısına çıkan ali Bahçeci isimli şâhısa da ateş ettiğini ancak isabet ettiremediğini belirtti.

İsa Sevindik zanlının daha sonra Şirinevler bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının gönüllü ifade verdiğini teyit ve tekzibinin yapılacağını belirten Sevindik, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

ASKERLE İLİŞKİSİ KESİLDİ

Yargıç Hale ahmet raşit zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın ciddi bir suç ile bağlantılı olduğunu belirterek zanlının tahkikatın selameti açısında 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlının askerle ilişkisinin kesilmesi üzerine tutukluluk süresini polis hücrelerinde çekeceği bilgisi alındı.