Emine UYSAL

Alayköy'de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü'nde, konsomatris kadınla tartıştıktan sonra silahına sarılıp, iki kişiyi öldüren, bir kişiyi de ateş edip öldürmeye teşebbüs ederek dehşet saçan 24 yaşındaki uzman çavuş Kubilay Güler'in cinayetten önceki iki gün firari olduğu öğrenildi.

Kubilay Güler'in, cinayetten önce iki gün firarda olması nedeniyle görevinden ihraç edilmesinin söz konusu olduğu ve KKTC'de sivil mahkemede yargılanabileceği bilgisine ulaşıldı. Uzman Çavuş eğer ordudan ihraç edilmezse, Türkiye'de askeri mahkemede yargılanacak.

Polis, Harem Gece Kulübü'ne müşteri olarak giden ve geceyi kulüpte geçiren uzman çavuş Kubilay Güler'in, sabah 08.45'te kapı önünde tartıştığı 26 yaşındaki Siham Benchargui isimli konsomatris kadını alnından, 34 yaşındaki güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri'yi vücudunun iki yerinden ateş ederek öldürdüğünü açıkladı.

Polis ayrıca, zanlının olay mahallindeki bir başka çalışana da bir kez ateş ettiğini ancak kurşunun isabet etmediğini kaydetti.

Gözlerini kapattı...

Zanlı Kubiiay Güler, polis müfettişinin, "Belindeki tabancayı çekip kurdu, doldurdu. Karşısında duran Siham Benchargui'yı alnından vurdu" dediği anlarda gözlerini yumdu. "Adam öldürme", "Adam öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlı Kubilay Güler, dün sabah saatlerinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Yargıç Hale Ahmet Raşit'in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Damla Güçlü, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görev yapan Müfettiş Isa Sevindik'i dinletti.

Polis: Tabancasını kurdu ve dört el ateş etti

Mahkemede yeminli şahadet veren Müfettiş İsa Sevindik, zanlının 11 Eylül 2014 tarihinde saat 00.30 sularında kendisine ait 9 milimetre çapındaki tabanca ve mermilerle sürekli gittiği Harem Gece Kulübü'ne giderek, devamlı görüştüğü konsomatris Siham Benchargui ile konu yerde sabah saat 08.00 sularına kadar birlikte kaldığını belirtti.

Sevindik, 08.50 sularında gece kulübünün avlusunda Kubilay Güler ile Siham Benchargui arasında tartışma çıktığını kaydetti.

Sevindik, "Çıkan tartışma neticesinde zanlı belindeki tabancayı çekip kurdu, doldurdu ve karşısında duran Siham Benchargui'yu alın kısmına bir el ateş edip öldürdü. Akabinde yine konu yerde çalışan ve olaya müdahale etmek isteyen Hüseyin Demiri isimli şahsa iki el ateş ederek konu şahsı öldürdü. Kaçtığı esnada giriş kapısında karşısına çıkan Ali Bahçeci isimli şahsa bir el ateş etti ancak kurşun isabet etmedi" dedi. Zanlının olaydan sonra Şirinevler bölgesine kaçtığını belirten Sevindik, tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Müfettiş Sevndik, tahkikatın yeni başladığını, olayın başlaması, gelişmesi ile ilgili tahkikatın devam ettiğini söyleyerek, asker mensubu olan zanlının tahkikat amaçlı Askeri Cezaevi'nde 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatı Haşan Nidai Mesutoğlu, tutukluluğa itirazı olmadığını beyan etti.

Yargıç: Mesele çok ciddi

Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin çok ciddi ve ağır nitelikli suçlarla ilgili olduğuna ve huzurunda yeterli şahadet bulunduğuna dikkat çekip, zanlının tahkikata olumsuz etki edebileceğine bulgu yaptı ve üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.