Eziç Restoranda gerçekleşen yemekli toplantıda LTB Başkanı Mehmet Harmancı, muhtarların bölgelerine yönelik sıkıntı ve taleplerinin yanısıra önerilerini dinledi. Harmancı ayrıca muhtarlarla 2015 yılını değerlendirerek, 2016 yılında LTB’nin işbirliği içerisinde yapmayı düşündüğü icraat ve projeleri dile getirdi.

LTB Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, LTB yöneticileri ile LTB Muhtarlar Masası yetkililerinin de hazır bulunduğu yemekte, Lefkoşa’nın genel sorunları ve belediye-muhtarlıklar işbirliğinde gerçekleştirilebilecek çözüm önerileri de detaylı olarak konuşuldu.

HARMANCI: “LTB’DE YENİ BİR SİSTEM OLUŞTURARAK, DENGELİ BİR POLİTİKA İZLEDİK”

Toplantıda 2015 yılının bir değerlendirmesini yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 2016 yılında LTB’yi nelerin beklediği konusunda ise bölge muhtarlarına detaylı bilgi aktardı.

Harmancı, 2015 yılında LTB’nin yaralarını sararak geçmişin kötü izlerini yavaş yavaş silmeye çalıştıklarını ve hafif de olsa taşları yerinden oynatmayı başardıklarını ifade etti.  LTB’nin mali yükünün ciddi boyutta olduğunu söyleyen Harmancı bugüne kadar belediyede bir sistem oluşturduklarını ve bu anlamda dengeli bir politika izlediklerini aktardı.

“BELEDİYELER YASASI’NDA KAPSAMLI DEĞİŞİKLİĞE İHTİYAÇ VAR”

Harmancı LTB’de oluşturulan sistemin Kasım ayında çıkarılan Birleştirilmiş Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı ile sekteye uğrayacağını ve bu yüzden  yıl içerisinde bazı sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti.

Bu sıkıntıların yaşanmaması ya da bir umut olması için ise Belediyeler Yasası’nda yeni bir değişikliğin en kısa zamanda gündeme getirilmesi gerektiğini söyleyen Harmancı, geç kalınan her dakikanın sıkıntılı bir dönemi işaret ettiğini kaydetti.

“2015’DE MUHTARLAR MASASI’NA GELEN 397 ŞİKAYETİN 374’Ü ÇÖZÜMLENDİ”

2015 yılında LTB bünyesinde oluşturulan Muhtarlar Masası’na 397 şikayet geldiğini ve bu şikayetlerin de 374’nün çözümlendiğini belirten Harmancı, bu anlamda bölge muhtarları ile iyi bir diyalog kurduklarını vurguladı.

Türkiye’den gelecek su konusuna da değinen Harmancı bu konuda  görüşme ve karar alma sürecinde belediyelerin dışlandığını kaydetti. Suyun Kamu- Özel Ortaklığı olduğunu ancak mevcut metinde böyle bir ortaklık şartının yer almadığını söyleyen Harmancı, bu olsa bile kamunun sembolik olarak bulunabileceği bir durumun belediyeleri batırabileceğini sözlerine ekledi.