Lefkoşa Türk Belediye (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’le belediye çalışanlarının özlük haklarının ödenmesi konusundaki sıkıntıları görüştü.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Evren, LTB Başkanı Harmancı’yı kabul etti.

Harmancı, ziyarette Evren’e Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının özlük haklarının ödenmesi konusundaki sıkıntıları aktardı.

Harmancı, terminal bölgesinin gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki yatırımcılar için çekim noktası olabileceğini söyledi. Harmancı, bu konuda bir yarışma projesi düzenlemek istediklerini dile getirdi.

“AÇIK PAZAR PROJESİ HAZIR”

Harmancı ayrıca Özker Özgür Caddesi üzerinde planlanan açık pazar alanının bölgeye olumlu katkı sağlayabileceğini belirtti ve Açık Pazar Projesi’nin hazır olduğunu, tadilat için Bakanlar Kurulu’na gitmesi gerektiğini söyledi.

Belediyenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Harmancı, kaymakamlığın kontrolünde olan şehir içinde bulunan su kuyuları için genel bir önlem alınmasını talep etti.

Harmancı, İçişleri Bakanı Evren’e belediyeye hibe edilen yol süpürge aracı için de teşekkür etti

EVREN: “YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Bakan Evren de yerel yönetimlerin sorunlarını ve taleplerini yakından takip ettiklerini kaydetti ve sorunlarının çözümü konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.