Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle dün akşam Engelsiz Sanat Gecesi düzenledi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre YDÜ’de gerçekleştirilen etkinliğe, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Engellemeyen Şehirler Komitesi Başkanı Çelen Çağansoy,  LTB Sosyal Hizmetler ve Reklam Şube Amiri Birtan Aktolga,  Engellemeyen Lefkoşa Birim Sorumlusu Münür Öztürk ile çok sayıda konuk katıldı.

Algım Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin dans gösterisi ile Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin de şarkı seslendirdiği etkinlikte, İşitme Engelliler Gösteri Ekibi de performans sergiledi.

LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin organizasyonunda gerçekleşen geceye, Görsel ve İşitsel Sanat Severler Derneği ile Stüdyo 21 dansçıları da katkı koydu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, gecede yaptığı konuşmada, kişilerin değil, yönetimlerin engelli ve engelsiz olarak ayrıldığını belirterek, LTB yönetimi olarak bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Harmancı, “Biz göreve gelirken engelsiz bir Lefkoşa kurabilmekle ilgili bir rüyayı hayal ettik.Hiç kuşkusuz  bu hayalimizin bir kısmı maddi ama çok büyük bir kısmı da sevgi ve özveriyle gerçekleşebilir” ifadesini kullandı. Harmancı, LTB meclis üyeleriyle birlikte bu uğurda çok emek verildiğini kaydetti.

Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin Mayıs ayında kurulduğunu ifade eden Harmancı, geçen zaman zarfında LTB ile özel gereksinimli bireyler ve aileleri arasında bir bağ oluştuğunu, bundan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. LTB’nin bir sonraki adımının engelsiz yaşam evi projesi olduğuna dikkat çeken Harmancı, gecenin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

1449234439.jpg

1449234480.jpg

1449234493.jpg

1449234467.jpg