Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Kostantinos Yorgacis de ara bölgenin Lefkoşa’da yaşayan insanlar için açık bir yara olarak durduğunu,  her karşılaştıklarında canların acıttığını kaydetti.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile Rum Belediye Başkanı Kostantinos Yorgacis BM Kıbrıs Barış Gücü’nün organizasyonuyla Lefkoşa’da ara bölgede incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerinin başında basına açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Harmancı ve Yorgacis,  incelemelerinin ardından birlikte öğlen yemeği yedi.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, BM’nin bu yürüyüşü şehirde her gün karşılaşılan bazı güçlüklerin üstesinden gelmek için düzenlendiğini kaydetti. Şehrin uzun zamandan beridir bölünmüş olduğunu söyleyen Harmancı, ara bölgede su drenaj, aşırı ot ve yaz aylarında yangın gibi sorunlarla karşı karşıya kalındığını dile getirdi.

Daha önce de bu konularla ilgili iş birliği yapıldığını dile getiren Harmancı, bu zorlukların aşılması için somut bir plan hazırlanacağını ifade etti. Harmancı, bugün de ara bölgede birlikte ne yapabileceklerine bakacaklarını, ne tür bir ilerleme elde edilebileceğini gözlemleyeceklerini söyledi.

YORGACİS

Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Kostantinos Yorgacis de, ara bölgenin varlığının yarattığı günlük sorunları yerinde görmek için böyle bir yürüyüş düzenlendiğini söyledi. Drenaj sorunun çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu kaydeden Yorgacis, aşırı ve kontrolsüz otların özellikle yaz aylarında kuruduklarında ciddi bir yangın tehdidi oluşturduğunu ifade etti. Yorgacis, ara bölgede çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan bazı binalar  bulunduğunu da dile getirdi ve kültürel mirasın korunması maksadıyla bu binalarla ilgili korunma önlemleri alınması gerektiğini vurguladı.

HARMANCI, BELEDİYE BAŞKANLARI OLARAK İLERİCİ ADIMLAR ATACAKLARINI SÖYLEDİ

Bir soru üzerine Yorgacis ile Harmancı, ara bölgede birlikte ilk kez yürüdüklerini söylediler.

Bu yürüyüşü gerçekleştiriyor olmaktan dolayı ne hissettiklerinin sorulması üzerine de Harmancı, bunun üzücü olduğunu, ara bölgede zamanın durmuş olduğunu ve burada bulunmanın burayı görmenin kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Bunun iki toplumun yıllardır karşı karşıya olduğu bir trajedi olduğunu ve kabul edilemez olduğunu kaydeden Harmancı, iki toplumun belediye başkanları olarak ilerici adımlar atacaklarını dile getirdi.

“AÇIK BİR YARA…”

Yorgacis de ara bölgenin Lefkoşa’da yaşayan insanlar için açık bir yara olarak durduğunu,  her karşılaştıklarında canları acıttığını söyledi ve  bu hususta daha iyi bir iş birliği geliştirmek ve günlük sorunları çözmek için Harmancı’yla birlikte olduklarını söyledi.