Rana Sarro

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Surlariçi Bölgesi Yayalaştırma Projesi için gerekli 2 Milyon civarı maddi kaynağın bulunduğunu açıkladı.

Sulariçi Bölgesi’nin tüm alt yapısının değiştirilmesi ve bölgeye parke döşenmesinin düşünüldüğünü de belirten Harmancı, Surlariçi’ne ring servisi için otobüs projesinin de hayata geçmesi için çalışıldığını kaydetti ve “O bölge ciddi bir değişime uğrayacak” dedi.

Detay Gazetesi ekibinin ziyaret ettiği, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Başkent Lefkoşa için yapılması düşünülen projeleri anlattı.

“SURLARİÇİ’NİN TÜM ALT YAPISI DEĞİŞECEK”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından hayata geçirilen Asmaaltı Yayalaştırma Projesi’nin ardından Surlariçi Bölgesi’nin tüm alt yapısının değiştirilmesi ile ilgili düşünceleri olduğunu belirten Harmancı, Surlariçi Bölgesi’ne parke döşenmesi düşüncesinde olduklarını kaydetti.

“SULARİÇİ YAYALAŞTIRILACAK”

Surlariçi Yayalaştırma Projesi’nin, 2015 yılı içerisinde uygulama projeleri ile hayata geçeceğini belirten Harmancı, bunun için gerekli olan 2 Milyon civarındaki kaynağın sağlandığını açıkladı.

Harmancı, 2015 yılı içerisinde Surlariçi’nin tüm alt yapısının bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti ve şunları söyledi:

“2 MİLYON’UN ÜZERİNDE KAYNAK BULUNDU”

“Surlariçi’nde yayalaşmış bölgenin parkelenmesi ve tüm alt yapısının değiştirilmesi lazım. Surlariçi Yayalaştırma Projesi ise 2015’te uygulama projeleri ile hayata geçecek. Bunun için yeterli kaynağı bulduk. Gerekli kaynak 2 Milyonun üzeridir. Bunu ilk kez açıklıyoruz. 2015 yılı içerisinde Surlariçi’nin tüm alt yapısının bitirilmesi hedefleniyor. O bölge ciddi bir değişime uğrayacak.”

“RİNG SERVİSİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

“Seçim döneminde de sözünü verdiği Surlariçi’ne ring servisi için otobüs projesinin de hayata geçmesi için çalışılıyor. Bu projeye ortaklı giriyoruz.”

“OTOPARKLAR YARATILACAK”

Belediye kaynakları ile çıkılacak bir başka projenin ise, ‘Park Metre’ uygulaması olduğunu belirten Harmancı, “Hedef, 204 park alanının, parkmetre cihazları ile kontrol altına alınmasıdır” dedi ve projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

“AMAÇ YALNIZ CEZA YAZMAK DEĞİL”

“Amaç yalnız ceza yazmak değil, aynı zamanda bir alternatif park alanı yaratmak ve insanların ücretini ödeyerek bu celpleri kullanmasını sağlamaktır. Yol kenarlarında 30 ila 45 dakika süreyle park edilebilen yerlere, ücret ödenerek park süresi uzatılabilecek.”

“ALTERNATİF OTOPARK ALANI”

“Dereboyu’nda ise alternatif otopark alanı yaratılacak. Bu otopark ücretli olsa da büyük ihtimal ücretsiz park alanı da yaratacağız.”

“4 PARK YENİLENECEK”

“Bunun dışında 2015 yılında 4 parkın tamamen yenilenmesini hedefliyoruz. Marmara Parkı, Ortaköy’deki Sancaktar, Taşkınköy’deki Dr. Fazıl Küçük ve Kaymaklı’daki Barışmanço Parkı yenilenecek. Bunların tümünü toparlamaya çalışıyoruz.”

“TOPLU TAŞIMACILIK YARATILACAK”

“İkinci hedefimiz de toplu taşımacılığı yeniden canlandırmaktır. Lettaş’ın organizasyon şemasına el atıyoruz. Lettaş’ın özelleştirme süreci var. Yeni otobüsler devreye koymak istiyoruz. Çağdaş engelli dostu otobüsleri hizmete koymak istiyoruz.”

“LEFKOŞA’NIN TÜM AMPULLERİ LED OLACAK”

“Sokak aydınlatmaları konusunda ise, Kıb-Tek’i ziyaret ettik. Çok ciddi bir çalışma yaptık. Bunu da KIb-Tek’e bildirdik. Bu anlamda kendileriyle birlikte çalışıyoruz. Biz araç ve eleman ihtiyacını karşılıyoruz. Onlar da lamba ve diğer malzemeleri karşılayacaklar. Çünkü parasını kendileri alıyor. 4 ay sonra da Lefkoşa’nın tüm ampullerinin LED olması için ihaleye çıkıldı. LED uygulamasına ilk olarak Lefkoşa’dan başlanacak.”

ADANIN EN GELİŞMİŞ ARACI

“Lefkoşa’nın kanalizasyon sistemi önemli bir sistemdir. Adanın en gelişmiş aracı olan Kanalizasyon Kombi Kanal Açma Aracımızı teslim aldık. 120 metreye kadar tüm kanalları açar. Onları açmada müthiş bir ivme kazandıracak. Kadri Fellahoğlu döneminde çıkılmış bir ihaleydi, gelmesi bize nasip oldu.”