Lefkoşa Belediyesi Başkanı Mehmet Harmacı, Genç TV’de yayınlanan ve Atıf Müezzinlerin sunduğu Sabah Sabah programına konuk oldu. Su konusuna da değinen Harmancı, “Halk ile belediyeler arasındaki iletişimi koparmak intihar olur” diyerek, suyun işletilmesinin özelleştirilmesi noktasında tüm belediyelerin karşı duruş sergilemekte hemfikir olduklarını kaydetti.

Harmancı tüm kesimlere ve renkleri kucakladıklarını fakat oturmuş alışkanlıkları kırmak gerektiğini ifade ederek, “bu yönde kurumlar yaratılmalıdır” dedi. Harmancı, sosyal hizmet adına kreş gibi kurumlar oluşturulması gerektiğini, eksik olan toplu taşımacılığın yeniden yaratılması gerektiğini kaydetti.

Harmancı icraatta eşitliği sağladıklarını düşündüğünü de kaydetti.

Uzlaşırsak daha mutlu olacağım

LTB Başkanı Harmancı, Belediye Emekçileri Sendikası ile diyalog içinde olduğunu ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. “Sendika ile uzlaşabilirsek daha mutlu olacağım” diyen Harmancı, “toplu iş sözleşmesinde anlaşmakta uzaktayız. İki tarafın noktası uzak. Bizim 22 maddede onların ise 2 madde de önerileri var. Komisyon 20 noktada uzlaşamadı” dedi.

Harmancı hali hazırda verilen üç farklı aile yardımını doğru bulmadığını kaydederek, aile yardımları, 1 Mayıs ödeneği ve bayramlıklarla ilgili ödeneklerin esas noktaları olduğunu vurguladı.

“Karşımızda bir sendika var, onlar tabii ki kendi haklarını savunacak. 3 farklı aile yardımını ben doğru bulmuyorum. Bir sosyal adaletsizlik var burada. Bize göre bu normalde risk ödeneği olması lazım. Eskiden de bu böyleydi. Risk ve ihtiyaç gruplarına göre bunu ayarlayalım diyoruz. Risk taşıyorsa birinin yaptığı iş ekstra ödeneğe de ihtiyacı vardır” dedi.

Harmancı, “Bu gemiyi yüzdüreceksek ortak bir noktaya varmak zorundayız” ifadelerini sözlerine ekledi.

Bisiklet yolu olmayacak!

Bisiklet yolunun önümüzdeki yıl içinde olmayacağını önceliğin yolların düzenlenmesine verileceğini kaydeden Haramancı,  “Bu yolları çukurları düzeltirsek 2016 yılından sonra da o makyaja başlayacağız” dedi.

Yollarda ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Harmancı, Lefkoşa’ya iki milyon tl’lik asfalt yapılacağını söyledi. 2014’te bunun 100 bin tl olduğuna dikkat çeken Harmancı, bunun 20 katı bir yatırımın bu yıl yapılarak yollarda büyük oranda düzeltime gidileceğini söyledi.

Şht. Ecvet Yusuf caddesinin önemli bir nokta haline geleceğini kaydeden Harmancı bizim bisiklet yolu üretilebilmesi için de adımların atıldığını belirtti.

Fotoğraf yarışması

Harmancı, Lefokşa’yı tema alan bir fotoğraf yarışması için hazırlıkların da yapıldığını ve yeni yıl ile birlikte  bunu duyurusunun yapılacağını kaydetti.

Akkuyu!

En başından beridir doğal enerji kaynaklarının daha üst seviyede kullanılması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Harmancı, gelişmiş ülkelerin nükleer santrallerden vazgeçmekte olduğun kaydederek Akkuyu’ya kurulacak olan nükleer santralin Kıbrıs’ı da  etkileyeceğini sözlerine ekledi.

Hükümetin varsa eğer bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmesi gerektiğini söyleyen Harmancı şöyle konuştu: “Hükümet çıkısın ilişkileri dondursun demiyorum, sadece Türkiye’ye samimi bir şekilde kaygıları dile getirmelidir. Günün sonunda hepimiz etkileneceğiz bu meseleden, bizim daha samimi bir pozisyon takınmamız lazım” dedi.

Elçiliyle aramızda medeni bir ilişki var!

TC Büyük Elçisi ile arasında “medeni bir ilişki” olduğunu ifade eden Harmancı, “Toplamda iki kez görüştüm. Bir kez de telefonla konuşum. Ben kendi pozisyonumu o da kendi pozisyonun aktarıyor. Ben su meselesinde ne düşünüyorsam onu; o da ne düşünüyorsa onu aktarıyor. Hiçbir şekilde neden böyle düşünüyorsun gibi bir durum olmuyor. Medeni bir ilişki var. Hiçbir zaman da baskı olmadı üzerimde” dedi.

Tüm belediyeler hemfikir!

“Halk ile belediyeler arasındaki iletişimi koparmak intihar olur” diyen Harmancı, suyun işletilmesinin özelleştirilmesi noktasında tüm belediyelerin karşı duruş sergilemekte hemfikir olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Bölgelerden aldıkları duyumlara göre Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın değişim yönündeki vatandaş iradesini tam anlamıyla yansıttığı yönünde olduğunu ifade eden Harmancı,

“Siyasette lider seçiyorsunuz. Bu bir lider seçimidir. En önemli nokta da siyasette geçmişteki tutarlılığınız ve nereden durduğunuzdur” dedi.

“Değişime olan inanç Akıncı etrafında birleşmelidir. Dağıldığımız ölçüde değişim karşıtları güç kazanacak” dedi.