Arabahmet bölgesinin genel olarak karanlıkta olduğunu, bunun olumsuz bir unsur olarak öne çıktığını kaydeden Harmancı, aydınlatma ihtiyacıyla ilgili de kamusal mücadele vereceklerini belirtti.

Arabahmet Şirketi’ne ait mülklerde kalıp kira ödemeyenlerle ilgili mahkeme/tahliye işlemleri başlattıklarını söyleyen Harmancı, “Yıllardır bu mülkleri tutup da 5 kuruş para ödemeyenlere karşı kararlı bir mücadele başlattık” dedi.

MUHTARLAR KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

“Bölge Bölge Lefkoşa” ziyareti kapsamında önceki akşam Arabahmet’e giden Harmancı, belediye bünyesinde bu hafta Muhtarlar Koordinasyon Merkezi kurulacağını, halkın muhtarlar vasıtasıyla sorunlarını belediyeye aktarabileceğini kaydetti.

LTB Basın Birimi’nden verilen bilgiye göre, “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantısı Arabahmet Kültür Evi’nde gerçekleşti.

PARK VE AYDINLATMA SORUNLARI

Toplantıda belediyenin bölgede gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler halkla paylaşıldı ve bölgedeki sorunlar belediye idaresine aktarıldı. Toplantıda, park ve aydınlatma gibi konular ön plana çıktı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı buradaki konuşmasında, bölgede genel olarak bir düzensizlik problemi yaşandığını, bunun bölge halkının ve belediyenin birlikte çalışmasıyla ortadan kalkabileceğini ifade etti.

LTB YİĞİTLER BURCU PARKI’YLA İLGİLİ PROJE HAZIRLAYACAK

Bölgede oyun parkı ihtiyacı olduğu yönündeki talebe karşılık Harmancı, “Yiğitler Burcu Parkı’nı geliştirmek ve insanların daha fazla uğrayarak vakit geçirecekleri bir alan haline getirmek için proje hazırlayacağız. Yaz girişi yapacağımız toplantıda bu projeyi de buraya getirip tekrar birlikte tartışacağız” dedi.

“Bölge Bölge Lefkoşa” toplantısında LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra meclis üyeleri Onur Olguner ile Ülkü Taşseven, Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi Direktörleri Zihni Türksel ve Erdal Yücelt, Arabahmet Muhtarı Ali Sarı da hazır bulundu.