Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaret programının ilkini Sönmezliler Ocağı ile Kıbrıs Türk  Emekliler Derneği’ne gerçekleştirdi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre,  Harmancı derneklere yaptığı ziyaretlerde üyeler ve vatandaşlarla sohbet etti, beledi konulardaki düşüncelerini aldı.

SÖNMEZLİLER OCAĞI ZİYARETİ

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Sönmezliler Ocağı’nı ziyaretinde, gündemdeki su meselesi, hükümetin uyguladığı siyaset, belediyenin idari yapısı, 2015 ile 2016 yılı mali yapısı, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediyenin verdiği hizmetler konularında bilgi verdi.

1459155984.jpg

“BÜTÇE AÇIĞI 9 MİLYON TL DÜŞÜRÜLDÜ”

Harmancı, belediyenin kendisinden önceki dönemde 40 milyon TL olan bütçe açığını 2015 bütçesinde 31 milyon TL’ye düşürdüklerini ve yüzde 22’lik bir iyileşme gerçekleştirdiklerini, ayrıca aynı yıl içerisinde belediye gelirlerinin yüzde 16 arttığını kaydetti.

Harmancı, “hükümetin 2015 yılı kasım ayında Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve gelir vergileri ile ilgili aldığı kararla iyileşme sürecine giren LTB’nin adeta serum desteğini kestiğini, buna rağmen ayakta kalma mücadelesi verdiklerini” dile getirdi.

Harmancı, 2 aydır Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve gelir vergisi yatırımlarını yaptıklarını ama bunun sürdürülebilir olmadığını belirterek, hükümete yurttaşlara ek yük getirmeden belediyenin gelirlerini artırma konusunda yaptığı çağrıların da yanıtsız kaldığını ileri sürerek, eleştirdi.

Harmancı, LTB’nin uyguladığı vergi politikası, başarıyla ilerlediğini belirttiği haşere mücadelesi, altyapı yatırımları ve fon arama çalışmaları, tankerle satılan su sorunu, Surlariçi’nde yapılan ve yapılması gereken çalışmalar, Dereboyu’nda düşünülen tek yol uygulamasıyla ilgili bilgiler de aktardı.

1459155982.jpg

EMEKLİLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’ne (KTED) ziyaretinde beledi hizmetler ve LTB’nin çalışmaları konusunda geniş bilgi verdi.

Dernek üyelerinin şeker, tansiyon ölçümü ve diyetisyenlik hizmeti alabilmesi için protokol önerisinde bulunan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, talep olması halinde en kısa zamanda uygulamanın başlatılabileceğini vurguladı.

Harmancı ayrıca, Dereboyu’na paralel olarak yapılması planlanan yeni yol için aşama kaydedildiğini ve söz konusu yol için kaynak arayışlarına başlandığını kaydetti.

1459155983.jpg