Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı kabul etti.

LTB’den verilen bilgiye göre, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a ziyaretinde, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden, DAÜ Rektörlük Koordinatörü Doç. Dr. Derviş Subaşı ile Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı da eşlik etti. 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ile beraberindeki heyet Harmancı ile görüşmelerinin ardından “Lefkoşa Turkcell'le Koşuyor Maratonu”na kayıt yaptırdı.

Açıklamaya göre, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Lefkoşa Maratonu’na destek vermek amacı ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini; Üniversite olarak LTB’nin yanı sıra topluma hizmet veren tüm kuruluşların yanında olduklarını belirterek 
böyle anlamlı bir organizasyona destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

HARMANCI: “DAÜ’YÜ LEFKOŞA’DA DAHA AĞIRLIKLI BİR ŞEKİLDE HİSSETMEK İSTİYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı konuşmada, başta DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam olmak üzere üniversite yönetimi ve öğrencilerine duyarlılıklarından ve “Lefkoşa Turkcell'le Koşuyor Maratonu”na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

DAÜ’nün, LTB açısından büyük öneme sahip bir üniversitesi olduğunun altını çizen Harmancı, DAÜ’yü Lefkoşa’da daha ağırlıklı bir şekilde hissetmek ve şehir kurgusunun önemli bir parçası haline getirmek istediklerini söyledi. DAÜ ile LTB arasında büyük paralellikler olduğunu ifade eden Harmancı, DAÜ’nün ilklerin okulu, Lefkoşa’nın ise ilklerin başkenti olduğunu belirtti.

İlk şehir imar planının LTB tarafından, ilk kampüs planının ise DAÜ tarafından hayata geçirildiğine işaret  eden Harmancı, “Bu paralelliklerle birlikte eminim ki DAÜ’nün Lefkoşa’da yerleşmesi bizler için önemli olacaktır. Başkentte DAÜ’nün kalitesine ve ağırlığına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bunun için de LTB yönetimi olarak her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

Lefkoşa Maratonu’nun bu yıl altıncısının koşulacağını kaydeden Harmancı, göreve geldiği yıldan itibaren maratonun eksiksiz bir şekilde yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Göreve geldiği ilk yıl maratonun hayvan barınağı yararına düzenlendiğini, geçtiğimiz yıl ise maratondan elde edilen gelir ile engelli aracı alındığına dikkat çeken Harmancı, bu yıl ise lösemili çocuklar yararına koşulacağını belirtti.

Toplumun maratona karşı çok duyarlı olduğunun da altını çizen Harmancı, “Toplumun tüm kesimlerine maratona göstermiş oldukları  ilgi ve destekten dolayı çok  teşekkür ederim” dedi.