Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, gazeteci yazar ve emekli öğretmenlerden Neriman Cahit’i evinde ziyaret ederek Lefkoşa’ya kattığı değerlerden dolayı plaket takdim etti.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Harmancı’ya LTB Asbaşkanı Akın Aktunç ve LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy eşlik etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, ziyarette yaptığı konuşmasında Neriman Cahit’in Kıbrıs Türk kültür ve sanatına çok büyük hizmetleri olduğunu, bunların yanında  sendikal hayata, Lefkoşa’ya ve eğitime kattığı değerlerin ise takdire şayan olduğunu belirtti.

Cahit’in Lefkoşa’ya olan aşkının herkes tarafından bilindiğini söyleyen Harmancı son kitabı  “Lefkoşa’ya Mektuplar” ile Cahit’in bu şehre olan sevgisini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

Harmancı, günümüzde paranın statü kazandırdığı bir noktaya gelinmesinin üzüntü verici olduğunu ancak çağdaş medeniyetlerde insanın statüsünün okuduğu kitaplar, gördüğü eğitim, sanat ve kültüre verdiği değer ile ölçüldüğünü vurguladı.

Harmancı, hedefinin Neriman Cahit’in Lefkoşa sevgisini anlatan mısraları, satırları yeniden bu şehrin özü haline getirmek olduğunu belirtti. Ziyaretin ardından Harmancı, Lefkoşa’ya kattığı değerlerden dolayı Neriman Cahit’e plaket takdim etti.