Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi’nin kararı ile belediye sınırları içinde yer alan gece kulüplerinin, işletme izinlerinin sona ermesinin ardından, bar veya eğlence yeri olarak yapılan başvurulara işletme izni vermeme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Bu yöndeki kararlarının popülizm olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Harmancı, amaçlarının uluslararası raporlarda da yer alan Kıbrıs’ın kuzeyindeki, insan trafiği konusunda bir hareket yaratmak olduğunu kaydetti.

Belediyenin tek başına aldığı bu kararın etkili olmayacağının bilincinde olduklarını ifade eden Harmancı, “Seks işçiliğini yadsımıyoruz. Buna karşı bir duruş içinde değiliz ancak, bu yöndeki düzenlemeler uluslararası hukuka uygun bir şekilde yapılmalıdır” dedi.

Harmancı, sosyal politikaları geliştirerek belediyenin merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ve bu çerçevede hayata geçirmeyi planladıkları “Paylaşım Mutfağı” ile ilgili bilgi verdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Paylaşım Mutfağı”nın açılma fikrinin 65 yaş üstü yaşlılar ve mültecilerin yaşadığı dram dikkate alınarak ortaya çıktığını söyledi.

Paylaşım Mutfağı’nın bireylerin ve firmaların gönüllü katkısı ile finanse edileceğini de kaydeden Harmancı, projenin devamlılığı için Vakıflar İdaresi ile de temasta olduklarını ve olumlu bir yaklaşım gördüklerini ifade etti. Harmancı, “Paylaşım Mutfağı”ndan yararlanacak olanlara özel kimlik verileceğini de belirtti.

Türkiye’den getirilen suyun kullanımı konusunda da soruları yanıtlayan Harmancı, geçiş döneminde farklı bir kaynaktan su servisi yapılmayacağını, dolayısıyla Lefkoşa Türk Belediyesi’nin de Türkiyeden gelen suyu kullanacağını anlattı.

Sürece ilişkin belirsizlikler üzerinde duran Harmancı, suyun belediyelere kaç paraya verileceğinin henüz belli olmadığına dikkati çekti. Harmancı, ihale öncesinde suyun DSİ aracılığıyla belediyelere verilmesinin amacını ise şu an 0.25 TL olan su fiyatını yükseltmek olduğunu söyledi.

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın konuya ilişkin açıklamalarını anımsatan Harmancı, süreç içinde başka bir kaynaktan su almanın mümkün olmayacağını ve tüm belediyelerin bu suyu almak zorunda bırakılacağını savundu. (BRTK)