Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaret programı çerçevesinde örgütlü kadın birliklerinin yetkilileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi ve Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret eden Harmancı, Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni  kabul etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı görüşmelerde yaptığı konuşmalarda  LTB’nin  durumu ve Kadın Dayanışma Evi ile ilgili bilgiler verdi.

Harmancı, ziyaretlerdeki amacının ilk ağızdan belediyenin idari, mali yapısı ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediyenin verdiği hizmetleri paylaşmak olduğunu belirtti.

Yakın bir tarihte hizmete girecek olan Kadın Dayanışma Evi ile ilgili Harmancı, merkezde kadınlara öncelikli olarak hukuki destek verileceğini bunun yanında sağlık, sosyal ve el becerileri kazandırmaya yönelik çalışmalar da yapılacağını kaydetti.

Harmancı,  merkeze katkı koymak isteyen tüm sivil toplum örgütlerinin desteğine açık olduklarını vurguladı.

Belediyenin vatandaşın evi olduğunu ifade eden Harmancı “Bu özne kaybedilmediği sürece ve karşılıklı destekle belediye çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

1460535494.jpg

1460535492.jpg

1460535491.jpg

1460535493.jpg