Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi, odun sobaları ve kırmızı palmiye böceği ile ilgili konularda işbirliği yapılması yönünde mutabakata vardı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bir süre önce kurulan Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi’ni kabul etti.

AKKOR

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi Sözcüsü Emin Akkor ziyarette yaptığı konuşmada, başta Lefkoşa olmak üzere tüm ülke ve dünyadaki çevre, kültürel, tarihi ve özel konularda farkındalık yaratma ve sorunların çözülmesine katkı sağlamak için çalışacaklarını söyledi.

Gönüllülük çerçevesi içerisinde çalıştıklarına vurgu yapan Akkor, sadece sorunların tespitine değil çözülmesine de katkı sağlamak için uğraş verdiklerini belirtti.

LTB ile işbirliği içinde çalışmak istediklerini kaydeden Akkor, özellikle kırmızı palmiye böceği ile mücadele ve odun sobaları ile ilgili konularda LTB’ye katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Odun sobalarının hem çevreye hem de kullanıcılara zarar verdiğini ifade eden Akkor, bu konuda yapılacak farkındalık çalışmalarına destek olmak istediklerini söyledi.

1455541120.jpg

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da yaptığı konuşmada, Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi’nin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Odun sobalarının ciddi bir tehlike ve ciddi bir tehdit olduğuna vurgu yapan Harmancı, LTB olarak bu konuda Çevre Dairesi’ne gerekli uyarıları yaptıklarını belirtti.

LTB’nin ev içine girme yetkisi olmadığını anlatan Harmancı, “Bizler odun sobası kullanan kişilerin ne yaktığını bilmiyoruz. Ev içine girme yetkimiz yok. Çevre Dairesi yasalarının belediye tarafından uygulanabilmesini istiyoruz. Bu konuda ilgili yasanın biran önce iyileştirilmesi konusunda Çevre Dairesi’ne yazılar yazdık” dedi.

Kırmızı Palmiye Böceği hastalığının henüz Lefkoşa’da görülmediğini belirten Harmancı, bu konuda da Lefkoşa Gönüllüleri Derneği ile ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.