Siber, kabulde yaptığı konuşmada, LTB ile Meclis Başkanlığı’nın Girne kapısı ve çevresinin yeniden düzenlenmesi konusunda yaptığı işbirliğinin önemini vurgulayarak, Lefkoşa’dan sorumlu kişinin Lefkoşa Belediye Başkanı olduğunu ve her şeyi onun yapması düşüncesinin değil de, bunun herkesin görevi olduğu bilinciyle hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Biz küçük bir ülkede yaşayan, nüfusu az bir halkız. Güzel bir halkız ve daha güzeli hak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

LTB ile varılan mutabakat sonucunda Lefkoşa’nın çehresinin değiştirilmesi ve güzelleştirilmesi yönünde birlikte atılacak adımların sonuçlanması temennisinde bulunan Siber, kısa süre sonra, gelinen aşamanın başarısını hep birlikte  kutlayacaklarını belirtti.

Başşehirlerin özellikle ülke ve insanı hakkında  bilgi verdiğini söyleyen Siber, “bir baş şehri gezdiğiniz zaman çok konuda bilgi sahibi olursunuz. Ülkenin, ekonomik, sosyal, çevre duyarlılığından tutun da birçok konuda  bilgi sahibi olunuyor. Bizim baş şehrimiz bize layık olmalı, güzel temsil edilmeli ve bunun içinde işbirliğine gerek vardır” dedi.

Girne kapısı ve çevresinin yeniden düzenlenmesi projenin daha ileriye götürülmesi ve uygulamaya geçmesini sağlayacaklarını kaydeden Siber, kurumların kalıcı olduğunu,  eleştirilerin yapıcı  olması halinde yapılacak işin de motive edici olacağını kaydetti.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, 2014 yılı başından itibaren Meclis Başkanlığı ile LTB’nin ortak bir çalışması olduğunu anımsatarak, Girne kapısı ve çevresinin yeniden düzenlenmesini öngören projenin yarışma finalinin bu yılın Ocak ayında neticelendirildiğini kaydetti.

Ziyaretlerinin amacının  tamamlanan projenin ileriye götürülmesi ile ilgili bir yol haritası çıkarabilme ve gelinen aşamayı Meclis Başkanı’na aktarabilmek olduğunu dile getiren Harmancı, son dönemde kamuoyunda konuşulan bazı konularla ilgili de fikir alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

Son dönemlerde Lefkoşa ve çevresinde eskiye nazaran önemli oranda bir toparlama faaliyetinde bulunduklarını söyleyen Harmancı, tüm kamu, kurum ve kuruluşların da Meclis Başkanlığı gibi hareket etmesi doğrultusunda çok daha kısa sürede kamusal alanlara ilişkin bazı düzenlemelerin hızlıca hayata geçebileceğini belirtti.

Harmancı ayrıca, Meclis Başkanı Sibel Siber’e Lefkoşa’ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, işbirliklerini artırarak ileriye götürme temennisinde bulundu.
 
“SAYIŞTAY RAPORU TASLAK…”

LTB için hazırlanan Sayıştay raporu hakkında değerlendirme yapmasının istenmesi üzerine Harmancı, kamuoyuna bu konuyla ilgili olarak kendisinin bilgi vermeye çalıştığını söyleyerek, “Sayıştay’ın yayınlamış olduğu rapor taslak bir rapordur. Sayıştay’ın kesin raporları zaten kamuoyuna açık raporlardır. Sayıştay bunu Meclisimize gönderecektir ve Meclisimiz de gerekeni,  ilgili kurumlara dağıtımını karar alması halinde yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Sayıştay raporunun kesinleşmesinin ardından ancak kendilerinin iç işleyişiyle ilgili birtakım  düzenlemelerin olabileceğini belirten Harmancı, “LTB  adına ve LTB’de yaşayan hemşerileri adına kişiler ve kurumlara dava açma hakkımız saklıdır. Ben şunun altını özellikle çizmek istiyorum, LTB’yi 2012 yılına kadar yöneten zihniyetin aslında bugün bu Sayıştay raporuyla beraber saklanması gerekirken, korkusuzca ve biraz da hadsizce açıklamalarını okumaktan hicap duyuyorum. Buna da kimsenin prim tanımaması gerekmektedir. Tabi ki yargı kararını verene kadar herkes masumdur, biz kimseyi suçlu ilan edemeyiz ama LTB’nin de nasıl ve ne şekilde bu günlere geldiği kamuoyunun önünde açıkça gerçekleşmiştir. Bazı şeyleri hukuk yargılar bazı şeyleri da vicdan yargılar. O vicdan yargılamıştır zaten bazı şeyleri” şeklinde konuştu.