Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa’nın tüm bölgelerini kapsayacak “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının altıncısını Metehan bölgesinde gerçekleştirdi.

LTB’den verilen bilgiye göre, Kemal Küçük Parkı’nda gerçekleşen toplantıda, Harmancı’ya  Asbaşkan Akın Aktunç,  meclis üyeleri Bülent Çıraklı, Çelen Çağansoy, Ahmet Akbil ile LTB Müdürü Mustafa Korucu ve belediye yetkilileri eşlik etti. Toplantıya Metehan muhtarı Emine Davutoğlu da katıldı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı konuşmasında, göreve gelişinin ikinci yılında Lefkoşa’da ikinci kez bölgelilerle buluşmak için bu toplantılara başladığını kaydeden Harmancı, belediyenin idari ve mali yapısıyla ilgili bilgiler verdi.

Harmancı ayrıca bu toplantıların ilerlemelerin ve eksik bırakılanların yerinde tespit edilmesi açısından da olumlu olduğunu belirterek, ileriki dönem hedefleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Metehan bölgesi sosyal konutlarının arkasında bulunan mevcut  parkın içerisinde düzenleme yapılarak yeşil alan ve oyun guruplarının iyileştirileceğini belirtti.

Park alanı için gerekli olan girişimlerin yapıldığını ve sponsorların da hazır olduğunu söyleyen Harmancı, çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanarak çocukların daha rahat bir ortamda oyun oynayacaklarını vurguladı.

1463209157.jpg 
 
 

“ÇALIŞMALAR DAHA DENETİMLİ BİR LEFKOŞA İÇİN”

Daha denetimli bir Lefkoşa için kullanılmayan bazı tüzüklere hayat verdiklerini kaydeden Harmancı bu kapsamda İlan ve Reklam Tüzüğü’nü uygulamaya koyduklarını ancak tüzükte bazı sıkıntılar gördüklerini ifade ederek bu konuda çalışma başlatıldığını belirtti.

Harmancı, bu uygulamaların ortaya koyulmasının tek amacının; LTB’yi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak ve Lefkoşalılara daha iyi hizmet vermek olduğunu vurguladı.

Harmancı, Metehan bölgesinde geçen yıldan bu güne 21 şikayet alındığını ve bunların çoğunun çözümlendiğini belirtti. Beklemede olan şikayetlerin budama şikayeti olduğunu söyleyen Harmancı, en kısa zamanda tüm bölge ağaçlarının elden geçirileceğini kaydetti.

Sonuçlandırılamayan şikayetlerin ise köpek şikayetleri olduğunu belirten Harmancı, bu konuda bölge sakinleri ile dayanışma içerisinde çalışılması gerektiğini söyledi.

LTB Başkanı Harmancı, ayrıca konu ile ilgili olarak, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı çerçevesinde yapılması planlanan “Hayvan Yaşam Alanı” projesi kapsamında 6 belediyenin bir araya geldiğini ve proje tamamlandığında ise bu yöndeki tüm sorunların giderileceğini kaydetti.

Harmancı, ayrıca barınakla ilgili somut adım atılacağı güne kadar başlattıkları kısırlaştırma projesin de geliştirerek devam ettireceklerini belirtti.

1463209137.jpg

1463209146.jpg