Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, dış ilişkiler konusunda başlattığı görüşme trafiğini sürdürüyor. Yabancı misyon şefleri ile görüşmelerinde Harmancı’nın bugünkü konuğu Norveç’in Lefkoşa Büyükelçisi Sjur Larsen oldu. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde gerçekleştirilen görüşmede büyükelçi Larsen’e Norveç Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Ingrid Schulerud, Norveç Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs İşleri Görevlisi Merete K. Wilhelmsen ve Brüksel FMO Ofis Direktörü Stine Andresen eşlik etti.

İki toplumlu projeler konuşuldu

LTB’nin mevcut durumunun konuşulduğu görüşmede büyükelçi Larsen’i planlamalar ve halihazırdaki projeler ile ilgili bilgilendiren Harmancı, Lefkoşa Rum Belediyesi ile yürütülen ortak çalışmaları da özetledi.

Görüşmede özellikle iki toplumlu projeler konusu ana gündem başlıklarından birisi oldu. Bu konuda hazırlanan projelerin destekçisi olduklarını ifade eden büyükelçi Larsen, atılacak adımlara her türlü desteği vereceklerine vurgu yaptı. Başkan Harmancı da özellikle uluslararası bağış kuruluşlarıyla iki toplumlu projeler konusunda görüşmeleri bulunduğunu, bu yönde de Norveç’in desteğinin kendilerini memnun ettiğini vurguladı.