Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı 2008-2011 mali yılları kesin hesaplarına ilişkin Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan Taslak Raporu teslim aldı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre Başkan Harmancı raporu,  15 gün içerisinde inceleyerek eğer bir itirazları veya yorumları varsa bunları Sayıştay Başkanlığı’na ileteceklerini kaydetti.

Toplam 447 sayfa ve 117 adet ekten oluşan taslak raporla ilgili okumalarına başladıklarını dile getiren Harmancı, “Deneyimli hukukçular ve bu konuda  uzman kişilerle iletişime geçip doğru bir yorum ve değerlendirme yapmak istiyoruz. Raporun içeriği ile ilgili  soğuk kanlı davranarak, raporu iyice tahlil edip inceleyeceğiz. Gerekli itiraz süreleri sonrasında  birilerine bir sorumluluk yüklenmişse,  hem yargının doğru işlemesi, hem de iç disiplin bakımından,

Başsavcılık ve Sayıştay ile koordineli bir çalışma yürütmek arzusundayım. Ben bu vesile ile raporu bizlere Mayıs ayı içerisinde teslim edeceğini söyleyen ve bu sözünü tutan Sayıştay Başkanı Osman Korahan’a teşekkür ederim” dedi.

Başkan Harmancı ilgili taslağın tam anlamı ile rapor haline gelmeden kişi odaklı  herhangi bir açıklama yapmayacaklarını da kaydetti ve raporun kesinleşmesiyle birlikte kamuoyu ile gereken detayları paylaşacağını belirtti.