Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye’den gelen suyun 1 yıllık geçiş döneminin tamamlanmasının ardından özel şirkete devredilmesi noktasında, Lefkoşa’da referanduma gideceklerini ve kararı halka bırakacaklarını belirtti.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Harmancı LTB Meclisi’nin ürettiği geçiş dönemindeki suyun alınmaması kararının ortada olduğunu, ancak şartlara göre yeni bir meclis toplantısına gidilebileceğini kaydetti.

“PARKA NİYAZİ PEKEL’İN İSMİ VERİLDİ”

LTB’nin düzenlediği “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları çerçevesinde, Dumlupınar’da yurttaşlarla bir araya gelen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi tarafından “Niyazi Pekel Parkı” ismi verilen yerde bölge sakinleri ile buluştu.

Parkın ismi konusunda LTB’ye talepte bulunan yurttaşların teşekkür ettiği Harmancı, parka takılan yeni tabela önünde bölge sakinleri ile birlikte toplanarak parkın ihtiyaçları konusundaki talepleri dinledi.

Bölge sakinlerinin düşüncelerini alan, çözüm bekleyen bazı konuları dinleyen ve gerekli adımların atılması konusunda ilgili şubelere konuları aktaran Harmancı, Dumlupınar Bölgesi’nde yer alacak Yeni Açık Pazar Projesi ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

HARMANCI: "YENİ AÇIK PAZAR BÖLGEYE CANLILIK GETİRECEK”

Özker Özgür Caddesi üzerinde bulunan projelerinin vakıf arazisi yanında olması ile birlikte geniş bir park alanı ile hizmet vereceğini ve birçok çağdaş düzenlemeye sahip olacağını dile getiren Harmancı, projenin tamamlanması ile cadde ve bölgenin de canlılığının artacağına işaret etti.

Projenin ilk adımı konusunda finansmanın sağlanması yönünde adım atılmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Harmancı, detaylı bilgiler vererek pazarın bölgeye kazandıracağı avantajları anlattı.

1465901615.jpg

“SU KAÇAĞI ORANIMIZ TÜRKİYE İLE AVRUPA ŞEHİRLERİ ARASINDA”

Türkiye’den gelen suyun tonunun 2.30 TL’den verilmesi kararına değinen ve Belediye Meclisi’nin bunu reddetmesine atıfta bulunan Harmancı, 2.30 TL’lik alım maliyetinin yüksek olduğunu, personel ve işletme maliyetleri eklendiğinde bu suyun yurttaşa yüksek bir maliyetten verilmesinin söz konusu olacağını aktardı.

İşletme maliyetleri konusunda detaylı açıklama yapan Harmancı, su kaçakları konusunda Avrupa’daki bir şehirdeki oranın yüzde 20, Türkiye’de bir şehirdeki oranın yüzde 50, kendilerindeki rakamın ise yüzde 35 olduğunu belirterek, bu kaçakların tamiri noktasında işletme maliyetlerinin arttığının altını çizdi.

“TALEBE YANIT VEREBİLMEK İÇİN HER YOL DENENECEKTİR”

Başkan Harmancı, kendisinin 1 yıllık geçiş döneminde suyu almaktan yana bir düşünce içerisinde olduğunu, 1 yıl sonra suyun yönetiminin özel bir şirkete devredilmesi ile çok bilinmeyenli durumlar oluşabileceğini, bu konuda yurttaşların iyice düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Harmancı, geçiş döneminde suyun alınması ile ilgili bölge sakinlerinden gelen soru ve taleplere karşılık, “Belediye Meclisimiz suyun fiyatı konusunda bir hassasiyet belirtti, bu aşamada bizde bu mesajı ilgililere iletmek ve uzlaştırıcı olmak zorundayız ama her hal ve şartta, LTB’nin işleteceği kaliteli bir suyun toplumla buluşması yönünde talepleri dikkate alacağız” dedi. 

Yurttaşların Lefkoşa Belediye Meclisi’nin kararını suyu  reddetmek olarak değil suyun koşullarını yeniden değerlendirme olarak yorumlaması gerektiğini belirten Harmancı,  kendilerine düşen görevin tüm tarafların hassasiyetini en kısa sürede gidererek su konusunu tamamına erdirmek olduğunu söyledi.

Harmancı ayrıca, bu konuyla ilgili de Belediye Meclisi’nin  yeniden toplanmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

Harmancı, “Geçiş döneminin tamamlanacağı 1 yıl sonra Lefkoşa’da referandum da dahil her seçeneği değerlendireceğiz. Önümüzdeki dönemin konusu suyu özel şirketin mi yoksa Belediyenin yönetmesi mi olacaktır. Bu konuda toplum menfaatlerini en ön planda tutarak yol izleyeceğiz, hem halkın kararının olgunlaşması için mücadele edeceğiz, hem de halkın menfaatlerini koruyacağız” ifadelerini kullandı.

1465901618.jpg