Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, yatırım yapmak için borçlanabilecek bir belediye yaratmak üzere çalıştıklarını kaydederek, “Bunu başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

Harmancı, ekonomik göstergelerin LTB’de iyiye gidişi işaret ettiğini belirtti.

Mehmet Harmancı, başkent sakinleriyle bir araya geldiği toplantıda ülkedeki yöneticileri de eleştirerek, “Bizim ülkemizde hükümetler belediyelerin iş yapmasını değil kendine bağlı olmasını ister. Kesinlikle belediyelerin kaynak ve yetkilerinin arttırılması gerek” dedi.

LTB Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Harmancı ve belediye yönetimi “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantısı kapsamında Marmara sakinleriyle bir araya geldi.
 
Harmancı, göreve geldiği 22 aylık sürede gerçekleştirdiği çalışmaları, yeni dönemde hayata geçen projeleri, belediyenin ekonomik ve idari yapısını ve hizmetlerle ilgili bilgileri Marmara Parkı’nda yapılan toplantıda aktardı.

“İKİ YIL SONRA GÖREV SÜREM DOLDUĞUNDA...”

Belediyede uygulanan mali disiplinle olumlu geri dönüşler alınmaya başlandığını söyleyen Harmancı, “Elimde bulduğum hamurla en iyisini yapmaya çalışıyor, borcu olmayan bir LTB yaratmak istiyoruz. İki yıl sonra görev sürem dolduğunda yatırım için borçlanabilen bir belediye yaratmak için çalışıyoruz ve bunu başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

1465296393.jpg

“TEMİZ SUYU LEFKOŞA İNSANINA VERMEYİ EN ÇOK BEN İSTERİM”

Türkiye’den gelen su konusunda da açıklama yapan Harmancı, “Temiz suyu Lefkoşa insanına vermeyi en çok ben isterim. Ancak 21 ayda 3 hükümet gördük. Bu konuda tam yol alıyoruz hükümet düşüyor; başkası kuruluyor. Biz bu suyu vermeyi sürekli talep ediyoruz. Belediyeler olarak iki hükümetin anlaşmasını bekliyoruz. Aynı zamanda su protokolü imzalanmadığı için TC Yardım Heyeti’nde blokesi bekleyen projelerimiz de açılamıyor” dedi.

Konuşmasında Marmara Köprüsü’nü yenileme sözüne de işaret eden Mehmet Harmancı, köprünün yenilenmesinin ihale aşamasındaki yüksek tekliflere takıldığını söyledi. Harmancı, bu sorunu da en kısa zamanda çözerek Marmara Köprüsü’nü yenileyeceklerini vurguladı.

“Şehirde çok fazla kasis var. Bin 400 sokağı olan başkente yeni kasis yapmama kararı aldık” diyen LTB Başkanı Harmancı, “Kasislerle donanmış bir Lefkoşa istemiyoruz” dedi.

Lefkoşalılarla buluştukları toplantıların kendileri için önemine de dikkat çeken Harmancı, Perşembe toplantıları ve Muhtarlar Masası yolu ile de bölgenin şikayetlerini aldıklarını ifade etti.

Yurtdışında belediyelere merkezden gelen katkının yüzde 40 civarında olduğunu, ülkedeki katkının ise yüzde 8’de kaldığını ifade eden Harmancı, “İnsanlara en yakın kurum olan belediyelerin en fazla yetkiyle donatılması gerekirken ülkemizde en az yetkiye sahip kurumlar halindeyiz. Bizim ülkemizde hükümetler belediyelerin iş yapmasını değil kendine bağlı olmasını ister. Kesinlikle belediyelerin kaynak ve yetkilerinin arttırılması gerekiyor” diye konuştu.

1465296370.jpg