Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Ekrem Demirtaş başkanlığındaki İzmir Ticaret Odası (İTO) heyetini kabul etti.

LTB basın biriminden yapılan açıklamaya göre, kabulde, Kıbrıs’ın ticaret potansiyeli ve önündeki engeller konusu ele alındı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı,  İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, odanın faaliyetlerini takdirle izlediğini ifade etti.

İTO’nun Türk-Yunan konularına olan farklı bakış açılarının Kıbrıs sorununa pozitif bir etki yarattığını belirten Harmancı, Kıbrıs sorununa çözümü için uzun süreden beri mücadele verildiğini kaydetti.

Güney Kıbrıs ile aradaki sınırın ticarete engel teşkil ettiğini belirten Harmancı, mevcut ekonomik dengelerin  tek taraflı işlediği ve Yeşil Hat Tüzüğü’nün yeniden restore edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs’ta bulunacak çözümle birlikte adadaki sınırların ortadan kalkacağını belirten Harmancı, Lefkoşa ile İzmir arasındaki ilişkinin bu dönemde oldukça büyük önem arz ettiğini söyledi.

İTO ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi ile ilişkileri geliştirerek devam ettirmek istediklerini ifade eden Harmancı, bugünün dünyasında siyasetçiler tarafından çözülemeyen birçok sorunun iş insanları tarafından çözülebildiğine dikkat çekti.

İzmir Ticaret Odası’nın varlığı bu dönemde büyük bir  şans olduğunu da ifade eden Harmancı, söz konusu şansı tarafların iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.