Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, okullara yönelik olarak başlattığı ziyaretler kapsamında 20 Temmuz Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi. Harmancı ziyaretinde, okul öğretmenleri ve öğrencileri ile sohbet ederek, belediye konularındaki görüş ve düşüncelerini dinledi. Harmancı, ayrıca öğretmen ve öğrencilere, LTB’nin idari ve mali yapılanmasının yanında plan, projeleri ile ilgili de bilgi verdi.

LTB’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Başkan Harmancı ziyareti çerçevesinde, ilk olarak okul öğretmenleri ile bir araya geldi. Başkan Harmancı konuşmasında, sivil toplum örgütleri, bölgeler ve muhtarlık ziyaretlerinin ardından Lefkoşa genelindeki okullara yönelik olarak da bir ziyaret başlattıklarını söyledi. Siyasetin seçim günü geldiğinde bir tek toplumun fikrini sorduklarını bunun adına da demokrasi denilemeyeceğini söyleyen Başkan Harmancı katılımcı demokrasi anlayışının kökleşmesi için hepimizin ortak sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Lefkoşa’ya daha fazla yatırım yapmayı arzu ettiğini söyleyen Harmancı, gerek siyasi istikrarsızlık nedeniyle gerekse ilgili makamlara yapılan talepler konusunda bir gelişme olmaması nedeniyle gerekli olan yatırımları yapamadığını kaydetti. Harmancı bunların yanında, LTB’nin kendi olanakları dahilinde Lefkoşa’da yedi parkta iyileştirme yapılarak kullanılabilir duruma getirildiğini ve 2 milyon TL civarında da asfalt döküldüğünü vurguladı. Harmancı, LTB’nin toplumun da desteği ile önemli projelere imza attığını belirterek, paylaşım mutfağı, kadın sığınma evi ve engelsiz ulaşım servisi uygulamalarının büyük bir başarı ile devam ettiğinin de altını çizdi.

LTB Başkanı Harmancı öğretmenlerin ardından okul öğrencileri ile de bir araya geldi. 20 Temmuz Fen Lisesi öğrenciler ile bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Harmancı yeni neslin görüş ve düşünceleri ile farklı bir jenerasyon olduğunu belirtti. Gençlerin farklı bakış acıları ile LTB yönetimine farklı bir vizyon katacağı inancında olduğunu söyleyen Harmancı, LTB bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi ile ilgili bilgiler vererek, öğrencilere katılımcı demokrasinin bir parçası olmaları için LTB Gençlik Meclisi’ne katılmaları çağrısında bulundu. Öğrencilerin görüş ve önerilerini de dinleyen Harmancı, daha sonra liseli gençlerin sorularını yanıtladı.”