Güzelyurt bölgesi eski Milletvekili Tahsin Mertekçi’nin ülkemizdeki ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek ve yetkilileri harekete geçirmek amacıyla Yeşilırmak’tan başladığı yürüyüşe Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’da, destek verdi.

Konuya olan duyarlılığı arttırmak, topluma ve yetkililere mesaj vermek için Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a doğru yürüyen Mertekçi’ye, Lefkoşa sınırlarında  LTB Başkanı Harmancı’da eşlik etti.

“İhmal ölüm getiriyor”

Trafik ile ilgili konulara karşı duyarsızlık ve ihmallerin bir çok insanın hayatına mal olduğunu söyleyen Mertekçi, bu konuya sessiz kalınmaması gerektiğini ve sonucu ölüm olan bu konuya daha çok dikkat çekmek amacıyla yola çıktığını belirtti. Harmancı’nın, bölge sınırları içerisinde kendisine eşlik eden ilk belediye başkanı olduğunu, kendisine gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ettiğini belirten Mertekçi, yetkililere de daha çok ilgi göstermeleri ve üstlerine düşen görevleri yerine getirmeleri için çağrıda bulundu.

“Bu canlar hepimizin”

Cumartesi saat 17:00’de adanın bir ucundan diğer ucuna yürüyüş yapmaya başlayan Mertekçi’nin önemli ve dikkat çekici bir etkinlik yaptığını ifade eden Harmancı, her yıl bir savaşta kaybedilen can kadar kayıp yaşanıldığı bu soruna dikkat çekmeye çalıştığı için Mertekçi’ye desteğini belirtti. Yitip giden hayatların önüne geçilebileceğini söyleyen LTB Başkanı Harmancı, ülke politikasının bu konuda evrilmesi ve Mertekçi’nin bu duyarlı davranışının örnek alınması gerektiğini dile getirdi. Bu duyarlı davranışından ve topluma katkısından dolayı Mertekçi’ye teşekkür eden Harmancı, her konuda kendisine destek olacağını belirtti. 

20140916_092729.jpg

20140916_093206.jpg