Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, bölgelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde perşembe günü Surlariçi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Harmancı’ya belediye ekiplerinin yanında Belediye Meclis üyelerinden Alev Denizgil, Çelen Çağansoy ve Ülkü Taşseven eşlik etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Harmancı’nın Surlariçi’ni ziyaretinde gerçekleştirdiği toplantıya bölge muhtarları da katıldı.

Bölge sakinleri LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın göreve gelmesinin ardından geçen 2 yıllık süreçte Surlariçi’ne yönelik olumlu adımlar atıldığını belirterek, Harmancı’dan etüt ve kreş talebinde bulundu. Harmancı ise bu konuda her türlü olanağı zorlayarak çalışma yapılacağını belirtti.

HARMANCI: “SURİÇİ’Nİ VE SURİÇİ İNSANINI SEÇİM DÖNEMİ HATIRLAYANLARA SÜREKLİ İLGİ İLE YANIT VERİYORUZ ”

Surlariçi Bölgesi’nin 5 yıl öncesine oranla çok daha iyi bir durumda olduğunu belirten Harmancı,  Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bölgede kampüs açmasının yanı sıra Arabahmet Mülklerinin toparlanması ve Ermeni Kilise’nin restore edilmesinin bölgeye olumlu katkısı olduğunu söyledi.

Mayıs ayında açılması planlanan Kadın Dayanışma Evi ile ilgili de bilgiler veren Harmancı, bölge kadınlarının gerek sağlık, gerek eğitim, gerekse el sanatları öğrenme konusunda dayanışma evine başvurabileceklerini söyledi.

1459675391.jpg

Suriçi bölgesinde 8 süpürgecinin çalıştığını belirten Harmancı, bölgedeki aydınlatma ile ilgili sorunların giderildiğini ve bununla birlikte kent sınırları dahilindeki parklardan sökülerek, yeniden tamir edilen oyun grublarının da Yiğitler Burcu’nda bulunan parka yerleştirileceğini açıkladı. Şişeli Konak önünde biriken su probleminin de çözümlendiğini ifade eden Harmancı, bölgede bulunan 8 sokağın yollarının da tamirinin yapılmasını amaçladıklarını belirtti.

Suriçi bölgesini sadece seçim dönemi hatırlayanlara inat seçim döneminde söyledikleri gibi şehrin tüm bireylerinin eşit şekilde hem seslerinin duyulması hem de hizmet alabilmesi hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Harmancı, demokrasi ve katılımcılığının gereğini yaptıklarını belirterek her renk, her sesin harmonisi ile Lefkoşa’yı ileriye taşımaya özen gösterdiklerinin altını çizdi.

“BÖLGEYE YENİ BİR KAPI AÇILMASI İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Çağlayan Kapısı’nın karşılıklı araç geçişlerine,  Surlariçi’nde de Baf kapısının karşılıklı yaya geçişlerine açılması için Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı ile görüş birliğine vardıklarını da kaydeden Harmancı, bu projelerin hayata geçmesinin bölgeye canlılık getireceğini söyledi.

Yediler Bölgesi’ndeki atölyelerinin sıkıntı yarattığını belirten Harmancı bu amaçla ilerleyen günlerde atölye sahipleri ile katı atık yönetimi konusunda bir görüşme yapılacağını belirtti.

1459675392.jpg