Ceren ERCİH 

 2015 yılının yatırım yönünden iyi bir yıl olacağını ifade eden Mehmet Harmancı, Mart ayına kadar Lefkoşa Turizm ve Gelişim Platformu’nu oluşturulacağını da ilk kez ADA TV’de belirtti. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın altı dolu ve vizyonlu siyaset yapmayı öğrettiğini belirten Mehmet Harmancı, toplumun değişim yönündeki iradesini Akıncı’nın yansıttığını kaydetti. 

“MAZERET DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETTİK” 

2014 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Harmancı LTB içinde yapılan çalışmaları şu sözlerle aktardı; “Göreve gelir gelmez verimliliği arttırma üzerine odaklandık. Lefkoşalılar ile belediye arasında bir husumet doğmuştu. Bu sıkıntılı tablo insanlarda bir güven bunalımı yarattı. Bunu kırabilecek adımlar atmaya çalıştık ve ufak sorunların büyük meseleler haline gelmesini engellemeye çalıştık. Mazeret üreten bir pozisyona girmedik, daha çok çözüm üreten bir pozisyona girdik. Yitirilmiş motivasyonu arttırma yönünde çok ciddi adımlar attık. Geriye dönük borçlarımıza ilişkin ciddi bir yol kat ettik. LTB’ye açılan 97 dava vardı bunların 46’sını bitirdik. “ 

“DAHA İYİ BİR NOKTAYA GİDEBİLİRİZ” 

2015 yılının verimli bir yıl olacağına inanan LTB Başkanı Mehmet Harmancı; “2015’de bizi yatırım yönünden iyi bir yıl bekliyor. Umarım bu motivasyonu daha da hızlandırıp çok daha iyi bir noktaya gidebiliriz” dedi. 

“ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAMIZ GEREKİYOR” 

Sanayi Bölgesi’nde yaşanan sıkıntılara değinen Mehmet Harmancı şunları kaydetti; “Sanayide yaşadığımız iki-üç tane sorun oldu. En sonuncusu günlük güneşlik bir havada gerçekleşen bir su baskınıydı. Orada gerçekten suçumuz yoktu. Bir kurumun kendi başına yaptığı işten dolayı maalesef bu olay yaşandı. Bizde bunun üstüne suç duyurusunda bulunduk. Sanayide bizim iki tane sorunumuz var. Bir tanesi yağmur suyu ile ilgili olan sorun, bir diğeri de çöp sorunu. İkisi ile de ilgili önemli adımlar atmamız gerekiyor.” 

“LTB ÖNEMLİ MERKEZ OLACAK” 

“Önümüzdeki günlerde çalıştaylarla bazı çalışmalar yapıp sivil toplum ile dayanışma mekanizması kuracağız” şeklinde konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, hedeflerinin arasında Lefkoşa Turizm ve Gelişim platformu olduğunu ilk kez ADA TV ekranlarında dile getirdi. Mehmet Harmancı bu konuda şunları aktardı; “Mart ayına kadar Lefkoşa Turizm ve Gelişim Platformu’nu oluşturmak. Burada LTB önemli bir merkez olacak. Tüm turizm, sanayi ve ticaret paydaşları, mimar, mühendis odaları bu platformun içerisinde olacak bu da Lefkoşa’nın turizme nasıl bakılacağının birlikte belirleneceği bir mekanizma halini alacak.” 

“TOPLUMUN İRADESİNİ AKINCI YANSITIYOR” 

Son olarak gönlündeki cumhurbaşkanı adayının Mustafa Akıncı olduğunu belirten LTB Başkanı Mehmet Harmancı, sözlerini şöyle tamamladı; “Sayın Mustafa Akıncı bizim için çok büyük bir ilham kaynağıdır. Büyük bir dürüstlük temsilidir. Bize vizyonlu, altı dolu siyaset yapabilmeyi öğreten bir kişiliktir. Aynı zamanda kendisi çok büyük bir dava arkadaşıdır. Sayın Mustafa Akıncı ile bütün seçim sürecinde birlikteydik. Orada bizim toplumdan aldığımız mesaj şuydu; ‘Şimdi Harmancı’yı seçeceğiz, Nisan ayında da Sayın Akıncı için çalışacağız.’ Bunun tüm şehre yayıldığını görebiliyorum. Toplumun değişim yönündeki iradesini Sayın Akıncı yansıtıyor. Bu değişim yönündeki iradenin de ana kaynağı tutarlı politikadır.”