Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, siyasete gireceği iddialarına ilişkin, "Şuanda herhangi bir siyasi proje gözükmüyor. Dolayısıyla siyasi bir rakip olarak ortada gözükmeyeceğim" dedi.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Elite World Otel'de düzenlenen Hukuk Devleti Konferansı'na katıldı. Kılıç, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının "Siyasete girmeyi düşünür müsünüz ya da bir parti kurulumu içine girer misiniz?" soruları üzerine Kılıç şöyle cevap verdi:

"Ben şuanda Türkiye'ye hizmet etmenin sadece siyasi partilerle olacağına inanmayan birisiyim. Şüphesiz ki bu siyasi partileri küçültme veya itibarsızlaştırma anlamında söylemiyorum. Siyasi partiler bu ülkenin vazgeçilmez değerleridir, çok önemlidir ve sorunların çözüm merkezidir. Şuanda Anayasal Adalet Platformu adı altında ülkemize hizmet etmek üzere hukuksal sorunların, ülkenin meselelerini inceleyen, araştıran bir merkez oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki ülkeye hizmeti o çatı altında yürütmeye çalışacağım. Şuanda herhangi bir siyasi proje gözükmüyor. Dolayısıyla siyasi bir rakip olarak ortada gözükmeyeceğim. Dün bazı basın organlarında benim bir partiye bayrak açtığım, açacağım şeklinde değerlendirmeler yapıldı. Öyle bir kulvarda değil, ifade ettiğim platform içinde devam edeceğimi burada bir kere daha ifade etmek istiyorum."