Ülkemizde barış ve çözüm yanlısı kişilere ağır hakaretlerde bulunan ve vatan haini diye saldıran KKTC eski  bakanlarından Ertuğrul Hasipoğlu Güney Kıbrıs’ta tanımam dediği Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik ve pasaportunu almak için işlem yaptırırken bir vatandaş tarafından fotoğraflandı.

Evrim Kamalı

Hasipoğlu bilindiği üzere Nisan 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde yapmış olduğu açıklamaların birinde Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümetinin, Rum hastanelerinde tedavi olan Kıbrıslı Türklere ücretsiz bakılmayacağı açıklamasını değerlendirmiş ve “bizim, Rum tarafının bize sağlık hizmeti vermesine ihtiyacımız yok” diyerek uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Bakanlık görevinden ayrılmasından sonrada Hasipoğlu KKTC’nin 31.Yıl Dönümü kutlamalarının yapıldığı dönemde KKTC’nin varlığını kabul etmeyen kişiler olduğunu ifade ederek, “Büyük acılar sonrası kurulan KKTC’yi devlet olarak kabul etmeyenler, beğenmeyenler istedikleri ve beğendikleri yere gidebilir” şeklinde konuşmuş, “Eğer demokrasi çoğunluğun istediğini olması ise çoğunluk KKTC’nin yaşatılmasını istiyor” demişti. Hasipoğlu, daha sonra Kıbrıs sorununun ise iki ortak devlet oluşması halinde çözüme kavuşabileceğini ifade ederek, “Ortaklık çerçevesinde olacaksa olsun. Olmayacaksa da biz yolumuza devam ederiz” ifadesini kullanmıştı.

Ertuğrul Hasipoğlu’nun yapmış olduğu tüm bu açıklamaların ardından Kıbrıs Cumhuriyeti Kimlik ve Pasaport dairesinde fotoğrafının çekilmesinin yorumunu halka bırakıyoruz.