Evrim Kamalı

Haspolat’ta şüpheli görülen kiralık bir araçta yapılan aramada uyuşturucu bulunması üzerine tutuklanan zanlılar Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya dün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis bulguları aktardı

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlılar Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya’nın 2 Temmuz 2016 tarihinde saat 16.40 raddelerinde Haspolat’da kullanımlarında bulunan kiralık aracın şüpheli görülmesi üzerine polis tarafından durdurulduklarını belirtti. Polis akabinde araçtan inen zanlı Lunda’nın cebinde bulunan yaklaşık yarım gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu maddeyi aracın altına atarken tespit edildiğini söyledi. Polis zanlı Lunada’nın vermiş olduğu gönüllü ifadesinde uyuşturucu maddeyi Ayankoya’dan aldığı yönünde beyanda bulunduğunu belirtti. Polis Çavuşu Karam zanlıların evlerinde arama yapıldığını zanlı Ayankoya’nın evinde içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan sigara izmaritleri ile bir adet sigara bulunduğunu ayrıca yatak odasında yapılan aramada ise uyuşturucu madde öğüttüğüne inanılan ve üzerinde kalıntı olduğu düşünülen öğütücünün

tespit edilerek emare yapıldığını söyledi. Polis zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini ve kan ve idrar örneği vermeyi reddettiklerini de mahkemeye aktardı. Karam zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını aranan emareler ve bir şahısın olduğuna inanıldığını belirterek tahkikat maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

6 gün daha tutuklu kalacaklar

Yargıç Murat Soytaç huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek tahkikatın devam ettiğini göz önünde bulundurarak zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.