Rana Sarro

Sağlık alanındaki eksiklikler bitmek bilmiyor. Devlet hastanelerinde, yıllardan beri devam eden ilaç eksiklikleri ile doktor ve hemşire eksikliklerinin yanı sıra, cihazlarda yaşanan sorun ve sıkıntıların ardından, yürüyemez durumdaki hastaların kullanımı için şart olan tekerlekli sandalyelerin durumu ‘Pes’ dedirtti.

HASTALAR BUNLARI KULLANIYOR

Acil servis’te yürüyemeyecek durumdaki hastalar için bulundurulan tekerlekli sandalyelerin, yıpranmış, lastiklerinin sökülmüş ve ayağın konacağı yerlerin kopmuş olduğu görüldü. Lefkoşa Dr. burhan nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin diğer bölümlerinde de bu şekilde yıpranmış ve kullanılmaz durumdaki tekerlekli sandalyelerin kullanıldığı bildirildi.

HASTANIN TEK BAŞINA SÜRMESİ GEREKİYOR

Hastaların tek başına kullanması gereken bu tekerlekli sandalyeleri, hasta bakıcının dahi kullanması mümkün olmuyor.

Detay'a ulaşan vatandaşlar, “acilde annemi içeriye götürmem için verdikleri tekerlekli sandalye artık kullanılmaz duruma gelmiş. Lastikleri sökülmüş ve hareket ettiremiyordum. Annemi içeriye zor taşıdım” diye konuştu. Diğer bir hasta ise, “tekerlekli sandalyeleri hastanın tek başına kullanabilmesi gerekiyor. bunları hasta yakını dahi kullanamıyor” dedi. bir başka vatandaş da, “tekerlekli sandalyelerin ayakçası da yok. Ayağı kırılan ya da ağrıyan bir kişi ya ayağını tutacak ya da lastikleri olmayan tekerlekli sandalyeyi sürecek” diye sordu. Bunun üzerine Detay, acil servis’te hastaların kullanımına verilen tekerlekli sandalyeleri görüntüledi.