Zorkun TAŞER

Gönyeli Yenikent’te bulunan dere yatağına akan lağım suları, çevre sakinlerinin tepkisine yol açıyor. 
Bölgede bulunan evlerden, dere yatağı içerisine akan lağım suları çevreye pis kokuların sarmasına yol açarken, hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Pis koku nedeniyle sinek istilasına uğradıklarını belirten çevre sakinleri, “Burada bir çevre felaketi yaşanıyor ama kimse umursamıyor. Önlem alınmazsa hastalıktan öleceğiz” dedi. 

Tehlikenin diğer yüzü

Bölgede hayvanlarını otlatan bir vatandaş ise lağım sularının yarattığı başka bir tehlikeye dikkat çekti.
Susuz kalan birçok hayvanın dereye geldiğini ve pis sulardan içtiğini belirten vatandaş, “Onara da yazık günahtır. Bazıları suyun içine kadar giriyor ve çıkamıyor. Dere çirkef yatağına döndü. Lağım sularının kokusu tüm bölgeyi sardı. Belediye buraya bir önlem almalı. Hem çevre açısından hem halk sağlığı açısından burası tehlike saçıyor” diyerek tepkisini seslendirdi. 

“Sağlığımızı tehtid ediyor”

Yenikent sakinleri, Lağım sularının sağlıklarını tehdit ettiğini ifade ederek, “Burda yaşamak nerdeyse imkansız, lütfen yöneticiler bir gün misafir olup bir kahvemizi içsinler o zaman neler çektiğimizi görecekler” diyerek sistemde bulundu.  

“Yağmurlarla birlikte lağım suları evlerimize girecek”

Yağmurların düşmesiyle  deredeki suyun yükselerek evlere kadar ulaşabileceğini ifade eden bölge sakinleri, “Şu anda bile geceleri uyuyamıyoruz, yarın yağmurlar başlayacak. O zaman bu sular yükselerek evlerimizin önüne kadar gelecek. Çoluk çocuk hasta olacak. Yazıktır” diyerek, belediye yöneticilerini göreve davet etti.