Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Onkoloji Hastanesi’nin en kısa sürede hizmete girmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık Müsteşarı Ömer Gür, açılış için net tarih veremeyeceklerini belirtirken, hekim, hemşire, personel ve cihaz eksikliği olmadan açılacağının altını çizdi

TÜRKİYE’DEN HEKİM GELECEK:

Onkoloji Hastanesi’nde görev yapacak Radyasyon Onkoloğu ve Yetişkin Onkoloğu, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden KKTC’ye transfer edilecek. Hemşire ihtiyacı için bakanlık gerekli girişimleri başlattı. Memur sorunu ise mevcut kadrodan transfer ve yeni istihdamlarla çözülecek

PLANDA ÇOCUK ONKOLOJİ DE VAR: Sağlık Bakanlığı’nın hedefi Çocuk Onkoloji Servisi’ni yeni inşa edilen Onkoloji Hastanesi’ne taşımak.  Bakanlık bu amaçla önümüzdeki günlerde üç çocuk doktoru istihdam edecek. Hekim sorunu bu şekilde çözümlenemezse dışarıdan “nöbet hizmeti” satın alınacak

TÜNEL GEÇİDİ BAKANLAR KURULU’NDA: Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Onkoloji Hastanesi’ni hastanenin ana binasına bağlayacak olan tünel geçidinin planı hazır. Konu Bakanlar Kurulu’nun gündeminde. Tünel geçidi çalışmalarına başlanılması için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor

ÇOCUK ACİL SERVİSİ AÇILACAK: Sağlık Bakanlığı, Onkoloji Hastanesi ile eş zamanlı olarak bir de “Çocuk Acil Servisi” açmayı hedefliyor. Bakanlığın planına göre Onkoloji Hastanesi’nde görev yapmak üzere istihdam edilecek veya dışarıdan hizmet alınacak çocuk doktorları Çocuk Acil Servis’te de hizmet verecek

Duygu ALAN
Binlerce kanser hastasının dört gözle beklediği Onkoloji Hastanesi’nin ne zaman hizmete açılacağı konusunda henüz bir tarih belirlenemezken Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Onkoloji Hastanesi projesi, yeni hastanede görev yapacak uzman kadro istihdamı ve diğer personel sorununun nasıl aşılacağı ile ilgili umut verici açıklamalarda bulundu.

Müsteşar Ömer Gür açıklamasında, çocuk Onkoloji hastalarının ve ailelerin yüreğine su serpecek ifadelere de yer verdi.

Gür, ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın kısa zamanda hayata geçirmeyi hedeflediği yeni projelerden söz etti.

İç düzenleme yapılacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Onkoloji Hastanesi’nin inşaatının tamamlandığını yapılacak birkaç küçük düzenlemenin ardından hastanenin bakanlığa teslim edileceğini açıkladı.

Müsteşar Ömer Gür, binayı teslim aldıktan hemen sonra radyoterapi cihazının yerleştirileceğini ve diğer iç düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.

Tünel geçidi için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Onkoloji Hastanesi’ni hastanenin iki ana binasına bağlayacak olan tünel geçidinin planının ise hazır olduğunu belirterek, tünel geçidi çalışmalarına başlanılması için Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini ifade etti.

Gür, konuya ilişkin açıklamasında, “Tünel geçidi konusu Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Bakanlar Kurulu’ndan onay çıkar çıkmaz tünel geçidi çalışmalarına başlanacak” dedi.

Çocuk Onkoloji Servisi merkeze taşınacak

Müsteşar Ömer Gür, Çocuk Onkoloji Servisi’ni de yeni yapılan Onkoloji Hastanesi’ne taşımayı hedeflediklerini Bakanlığın bu konuda çalışmalarını hızla sürdürdüğünü kaydetti.

Ömer Gür, “Mevcut Çocuk Onkoloji Servisi’nde çocuklar şuanda son derece özverili çalışan çocuk onkoloğumuzun kontrolünde tedavi görmektedirler. Başlarında her gece bir nöbetçi çocuk doktoru var. Mevcut kadro ile servisi yeni hastaneye taşıyamayız çünkü çocuk onkoloji o zaman çocuk doktorlarından uzak olacak. Tabiki onkoloğumuz bize yine evden yardımcı olacak ama oradaki dahili doktorları yetişkin hastalara nöbet tutacağından çocuk onkoloji servisinde nöbet sorunu yaşanacak. Fakat hedef ve planlarımızda Çocuk Onkoloji Servisi’ni de Onkoloji Hastanesi’ne taşımak, hastanenin açılışını ondan sonra yapmak var. Bu nedenle önümüzdeki günlerde üç tane yeni çocuk doktoru istihdam edeceğiz. Bunun kararı alındı kamuda sınav bekliyoruz. Hekim sorununu bu şekilde çözemezsek dışarıdan nöbet hizmeti satın almayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Onkolog ve radyasyon onkologu Türkiye’den gelecek

Müsteşar Ömer Gür, Onkoloji Hastanesi’nde dahiliye servisinin de yer alacağından yetişkin Onkoloji Servisi’nde nöbet sorununun olmayacağını söyledi. Mevcut nöbet sisteminin yeni hastanede de aynen devam ettirileceğini belirtti.

Radyasyon Onkoloji ve yetişkin onkolog eksikliğinin ise Türkiye’den gönderilecek uzman hekimlerle aşılacağını dile getirdi.

Gür, Türkiye ile KKTC arasında Haziran ayında imzalanan protokol ile Antalya Eğitim ve Araştırma
Hastanesi’nin KKTC’nin kardeş hastanesi olduğunu dolayısıyla Radyasyon onkologu ve yetişkin onkoloğunun KKTC’ye Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden transfer edileceğini söyledi.

Ömer Gür, ayrıca Kıbrıslı bir onkologun ihtisasının da önümüzdeki yıl tamamlanacağını onun da Onkoloji Hastanesi’ne istihdam edileceğini kaydetti.

Gür, “Ciddi bir Onkolog ihtiyacımız var. Mevcut hekimlerimiz büyük bir özveri ile insan üstü gayret göstererek hizmet vermektedir. Bu nedenle başka onkolog bulduğumuz anda yine bünyemize katmaya da hazırız” dedi.

Hemşire ve diğer personel sorunu da aşılacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Onkoloji Hastanesi’nde görev yapmak üzere çok sayıda hemşireye ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek hemşire ihtiyacının giderilmesi konusunda bakanlığın gerekli girişimleri yaptığını kaydetti.
Diğer personel eksikliğinin ise bir kısmının mevcut memurlardan transfer edilerek giderileceğini açıklayan Gür, “Diğer personel ihtiyacının bir kısmını ise Maliye Bakanlığı’nın bize açacağı bir yolla aşmak için girişimimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bakanlığın hedefinde Çocuk Acil Servis de var
Müsteşar Ömer Gür, Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl hayata geçirmeyi hedeflediği projelerinden birinin de “Çocuk Acil Servisi” olduğunu kaydetti.

Gür, “Onkoloji Hastanesi’nin açılışı ile birlikte hastane binası bünyesinde bir de Çocuk Acil Servis açmayı hedefliyoruz. Çocuk Acil Servisi’nde görev yapacak hekim konusu da düşündük. Onkoloji Hastanesi’nde Çocuk Onkoloji Servisi’nde görev yapmak üzere istihdam edilecek veya dışarıdan hizmet alacağımız çocuk doktorları aynı zamanda Çocuk Acil Servis’te hizmet verecek” dedi.

Tamamen bitmeden hizmete açılmayacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Onkoloji Hastanesi’nin ne zaman hizmete açılacağına ilişkin net bir tarih veremeyeceklerini ancak çalışmaların mümkün olduğunca hızlı şekilde yürütüldüğünü belirtti.
Hastanenin, binası, iç donanımı, uzman kadro ve diğer personeli, tünel geçidi ile tamamen hizmete hazır hale gelene kadar hizmete açılmayacağını söyleyen Gür, “Sayın bakanımızın direk sözüdür, Onkoloji Hastanesi eksik bir şekilde hizmete açılmayacak. Sorunsuz tüm işler tamamlandıktan sonra hastane hizmete açılacak” dedi.